3dots.ro

Andreas Petrescu: ‘Daca nu esti de partea niciunei tabere pentru ca niciuna nu pare sa aiba dreptate, atunci incepi sa vezi’

Andreas Petrescu: ‘Daca nu esti de partea niciunei tabere pentru ca niciuna nu pare sa aiba dreptate, atunci incepi sa vezi’

Andreas Petrescu si-a prezentat punctul de vedere despre despre mitingul diasporei, ce a avut loc sambata, 10 august 2019.

"Hai sa ne echilibram un pic. Evident, daca esti #rezist, Jandarmeria actioneaza cu violenta nejustificata. Oamenii fluierau si jandarmii dadeau cu gaze de nebuni.

Evident, daca esti fan PSD vezi numai huliganii care arunca cu bate, pietre, pungi cu de toate si dau foc. Si ii acuzi pe protestatari ca au venit doar sa intre cu forta in Guvern. Un gest absolut bizar, de altfel. Ministrii sunt in concediu, ce sa faci acolo?

Daca nu esti de partea niciunei tabere pentru ca niciuna nu pare sa aiba dreptate, atunci incepi sa vezi. Pentru ca amandoua taberele sunt orbite de furie, manipulate, sunt teribil de extremiste iar asta le face aproape identice ca ideologie. Daca reusesti sa gandesti fara ura, la rece, atunci vezi si ca jandarmii actioneaza uneori haotic dar vezi si femeia jandarm calcata in picioare de cateva zeci de barbati. Vezi oamenii pasnici din Piata Victoriei dar ii vezi si pe dezaxatii care dau foc si provoaca.

Huliganii sunt de la PSD, nu sunt ai nostri, zice una dintre parti. Huliganii sunt in mijlocul vostru, cum sa fie ai nostri, spune partea adversa.

Ce dracu facem aici? Ne dezbinam complet? Suntem oameni impotriva oamenilor? Suntem galeriile echipelor de fotbal Steaua, Dinamo si Rapid? Nu reusim sa mai gandim normal? Brusc, diaspora a devenit cea care hotaraste ce se intampla cu cei care locuiesc si traiesc in tara? Bai, ne trezim naibii un pic?

 Dincolo de toate, in piata sunt oameni batuti, sufocati. Sunt jandarmi deposedati de arme. Nu. Nu pot sa fiu nici cu tine si nici cu ei. Iarta-ma! Raman cu cele 6 milioane de oameni disperati ca nu au alternativa. Oameni disperati de ce vad la televizor. Si cand Viorica deschide gura si cand Presedintele e de acord cu huliganii si ia pozitie impotriva Jandarmeriei. Si cand protestatarii sunt atacati cu gaze sau apa si cand jandarmii sunt calcati in picioare. Disperati de manipularea fiecarui post tv in parte. Disperati de faptul ca oamenii vorbesc despre acelasi lucru si vad complet altceva.

Poate ar trebui sa avem si noi protestul nostru. Al oamenilor care au pareri ce nu conteaza", a scris Andreas Petrescu, pe pagina sa de Facebook.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU