Andreea Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătăţii: «Două săptămâni de carantină naţională ar face minuni»

Într-o intervenție la Digi FM, Andreea Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătăţii, spune că două săptămâni de carantină națională ar ”face minuni” în privința diminuării răspândirii coronavirusului.

”Perioada de incubaţie a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan.

În sprijinul afirmație sale secretarul de stat a arătat că noile restricţii valabile la final de săptămână au avut efecte pozitive, scăzând numărul infectărilor.

Andreea Moldovan a mai explicat că decizia carantinei naţionale este una dificilă şi greu de acceptat, în primul rând de către populaţie.

”Ne e teamă de constrângeri şi de limitări şi înţeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcţioneze mai departe.

Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca nişte lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou şi necunoscut cum era acum un an.

”Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conştienţi să evităm acele aglomeraţii care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi şi în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai uşor manageriate.

Am spus şi repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să ştim ce este bine de făcut şi ce nu”, a mai afirmat Andreea Moldovan”, a conchis secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Cel mai probabil, ideea unei carantine naționale a fost menționată public de secretarul de stat și pentru a observa reacția actualăa cetățenilor în raport cu o astfel de măsură restrictivă…