3dots.ro

Andrei Caramitru, la doi ani de la moartea tatălui său: ”Poate să fi și ceva contactat prin spital, care să-i fi agravat situația”

Andrei Caramitru, la doi ani de la moartea tatălui său: ”Poate să fi și ceva contactat prin spital, care să-i fi agravat situația”

Unul dintre cei mai mari actori ai scenei românești, Ion Caramitru, fost director al Teatrului Național din București, a încetat din viață în urmă cu aproape doi ani, pe 6 septembrie 2021, la vârsta de 79 de ani.

Problema medicală care a dus în cele din urmă la decesul lui Ion Caramitru, a surprins pe toată lumea, nu doar pe membrii familiei și pe apropiați, ci și pe medici, după cum povestește fiul său, Andrei.

”Adevărul este că acea infecție în sânge, care a dus în cele din urmă la moartea tatei, nu știm de la ce a pornit.

Poate fi foarte bine o chestiune mai veche, o infectare cu te miri ce, căruia nu i s-a dat niciun fel de importanță, sau poate fi și ceva contactat prin spital, care să-i fi agravat situația. Încă sunt confuz în această chestiune atât de delicată!

Dacă am fi avut, încă de atunci, vreo suspiciune, orice, aș fi ieșit public și aș fi spus lucrurilor pe nume. Dar nu e cazul. Vreau să știți că am făcut pentru tata tot ce s-a putut profesional și omenește vorbind.

Au trecut pe la el, la spital, specialiști de renume din România care i-au analizat situația și au încercat ceea ce au crezut că ar putea fi cel mai bun remediu. Unul dintre ei, un medic român, vă pot asigura că a venit de bună voie, fiindcă nu-i cerusem asta până la momentul venirii sale.

În plus, am apelat, prin diverse mijloace, la opinia unor reputați specialiști din Austria și Statele Unite. Pur și simplu nu s-a găsit rezolvarea favorabilă a problemei.

Nu ne-am așteptat deloc la un asemenea deznodământ trist. Nici tata, nici noi, ceilalți. Multă vreme am crezut că în cele din urmă vom învinge. Dar foarte probabil a contat și vârsta tatei, să nu uităm că avea 79 de ani, dar și oboseala pe care o acumulase.

Foarte probabil că organismul său ar fi reacționat altfel dacă ar fi fost mai tânăr și mai puțin obosit. Dar asta este viața!”, a precizat Andrei Caramitru, într-un interviu acordat Cancan.

Andrei Caramitru  a recunoscut faptul că momentul despărții de tatăl său a fost unul foarte dificil, pe care nu știe dacă l-a depășit încă în totalitate.

”Pentru mine moartea tatei a fost un șoc. Nu pot să mă pun în locul mamei care și-a pierdut partenerul de viață, pe acel cineva căruia i-ai stat alături mai bine de 50 de ani și cu care ai avut și doi copii.

Erau extrem de apropiați și vă pot asigura că i-am surprins deseori vorbind despre multe lucruri, așa cum puține cupluri pot face asta în ziua de astăzi”, a mai spus Andrei Caramitru.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU