3dots.ro

Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, a dat în judecată clubul Rapid: ”Dacă ne-ar fi întrebat cineva am fi spus hai să donăm banii…”

Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, a dat în judecată clubul Rapid: ”Dacă ne-ar fi întrebat cineva am fi spus hai să donăm banii…”

Clubul Rapid a fost dată în judecată de către Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu, autorul versurilor imnului echipei de fotbal, plângerea sa având ca ajutor dreptul de autor și drepturile conexe.

Într-o intervenție la Antena 3 CNN, Andrei Păunescu a explicat de ce a considerat că e necesar să dea în judecată clubul de fotbal Rapid.

Andrei Păunescu a afirmat că din punctul său de vedere imnului poate fi cântat de oricine și că problema ar fi, de fapt, că versurile sunt expuse pe produse sau în reclame din care se face profit, fără ca cineva să fi cerut acordul lui sau al celorlalți moștenitori ai lui Adrian Păunescu.

Andrei Păunescu: ”Întreb doar de ce se comercializează aceste versuri”

„Treaba este simplă. Imnul îl poate cânta oricine. Niciodată familia Păunescu, nici Adrian Păunescu, nici noi, moștenitorii lui, nu am avut nimic de spus. Să se cânte liber. Totul este fără condiții, fără bani, fără nici o problemă. În momentul în care se obțin bani și imnul Rapidului, pe care tata l-a scris pentru sport și pentru cultură, devine reclamă la alcool, la pariuri, la eșarfe, la tricouri, la bijuterii lucrurile sunt altele.

Nu mă întrebați pe mine de bani pentru că eu nu am obținut nici un ban. Eu întreb doar de ce se comercializează aceste versuri fără să se menționeze autorul, nicăieri și de ce nu am fost întrebați cum se pot face aceste produse. Poate dacă ne-ar fi întrebat cineva am fi spus hai să le facem și să donăm banii unui scop sportiv sau cultural, dar nu a întrebat nimeni nimic”, a spus Andrei Păunescu, la Antena 3 CNN.

Rapid: ”Refuzăm orice polemică legată de acest subiect”

La rândul său, echipa de fotbal Rapid a reacționat în mediul online.

„Am constatat cu surprindere faptul că Andrei Păunescu, fiul regretatului poet Adrian Păunescu, a acționat în judecată clubul nostru, formulând o reclamație care are ca obiect “dreptul de autor și drepturile conexe”.

Mai precis, suntem acuzați că am utilizat versurile din Imnul Rapidului în scopuri comerciale. Ne surprinde faptul că am aflat de această reclamație doar din spațiul public, fără vreo informare prealabilă verbală sau scrisă.

Din respect, în primul rând pentru trecut și istorie, până nu vom primi reclamația oficială, refuzăm orice fel de polemică legată de acest subiect”, a transmis Rapid pe Facebook.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs