Greta Thunberg și o cutie pizza – elementele care ar fi contribuit la reținerea lui Andrew Tate în România

Controversatul influencer online Andrew Tate a fost reținut în București, împreună cu fratele său Tristan, în cadrul unei anchete privind comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și viol.

Modul în care s-a produs reținerea celor doi este unul extrem de interesant. 

Autoritățile române aveau nevoie de dovezi că Andrew Tate se află în țară, așa că au început să-i urmărească postările de pe rețelele sociale, scrie media din Marea Britanie.  

În controversa pe care a avut-o cu Greta Thunberg, Andrew Tate i-a răspuns activistei cu un clip video în care apărea fumând un trabuc, în momentul în care i-a fost livrată o pizza, Tate spunându-i Gretei că nu va recicla cutia.

Cum în acest clip cutia în care îi fusese adusă pizza era inscripționată cu însemnele lanțului "Jerry's Pizza" – autoritățile au avut cnfirmarea că Andrew Tate se află în România și au declanșat o razie la casa acestuia, reușind să-l rețină.

Procurorii nu au confirmat în mod oficial că postarea alături de cutia de pizza e cea care a dezvăluit locul în care se află Andrew Tate, dar au precizat că au urmărit și rețelele sociale, unde frații confirmau că sunt împreună în România. 

Timp de nouă luni, procurorii antimafia au pus cap la cap toate probele ridicate din vila fraților Tate și de la studioul de videochat, pentru a putea să demonstreze că sunt reale acuzațiile formulate, la audieri, de către presupusele victime ale acestora.

O reacție a avut și Greta Thunberg, care a atras atenția asupra consecințelor nereciclării: Asta se întâmplă când nu reciclezia cutia de pizza, a fost mesajul activistei.

Frații Tate sunt acuzați de formarea unui grup infracțional și viol. În urma descinderilor, cei doi frați au fost reținuți pentru 24 de ore. În același dosar au fost reținuți și alți doi români.