Un angajat la stat și-a dat demisia pentru că primea 6.500 lei și nu muncea nimic. “Ce facem azi?. Stăm și noi pe-aici!”

Autor:

Data:

Un angajat la stat și-a dat demisia pentru că primea 6.500 lei și nu muncea nimic. "Ce facem azi?. Stăm și noi pe-aici!"

Într-un gest de-a dreptul suprinzător în societatea românească, un consilier al unui vicepreședinte de consiliu județean și-a dat demisia pentru că se plictisea la serviciu…

Ciprian Tișea, consilier în cabinetul vicepreședintelui Consiliul Județean Satu Mare, Oliviu Buzgău, și-a dat demisia în semn de protest pentru că timp de cinci luni a fost plătit cu 6.500 de lei/lună, dar nu a muncit nimic.

“Demisia mea este în primul rând un act de onoare.

Motivele pentru care formulez prezenta demisie constau în aceea că de la data angajării și până la data formulării demisiei nu mi s-a solicitat să exercit atribuții efective de serviciu, astfel că nu am avut nicio activitate profesionale conform fișei postului, fără a mi se respecta dreptul la muncă”, se arată în demisia fără preaviz înregistrată pe 01.02.2023, confirm Presa SM.

În cererel în care solicită încetarea contractului de muncă, bărbatul povestește cum singura sa activitate era simpla prezență la birou.

“În fiecare dimineață, la ora 08, eu îl întrebam pe domnul vicepreședinte ce avem azi pe ordinea de zi/de lucru, iar acesta îmi răspundea că ‘trebuie să stăm și noi pe aici'”, scrie în demisie.

Fostul consilier spune și că “atmosfera din antecamera vicepreședinților Consiliului Județean era caracterizată de râsete, de țipete, atmosferă de clacă, de stand-up comedy (…)

Tot din lipsă de activitate s-a ajuns să ni se solicite de doamna vicepreședinte ca atunci când intră în birou să ne audă pe fiecare salutând individual, pe rând, sau atunci când bate la ușă, unul dintre consilieri să sară să-i deschidă ușa”.

O altă problemă viza fumatul în birourile instituției, interzis de altfel prin lege: “Am atras atenția de nenumărate ori colegilor de la cabinet să nu se fumeze în biroul consilierilor, însă mi-am atras doar reproșuri și intrigile acestora, fără a-mi respecta solicitarea și implicit legea care intezice acest lucru.”

Pe 04.01.2023, cei doi vicepreședinți de Consiliu Județean și-ar fi convocat consilierii în ședință: “Cei doi vicepreședinți au recunoscut că nu au ce să ne dea de lucru întrucât nici ei nu au primit atribuții. Mi s-a părut inadmisibil”, spune Ciprian Tișea.

Drept urmare, pe 01.02.2023 fostul consilier și-a înaintat demisia.

“Așa cum am arătat mai sus, demisia mea este în primul rând un act de onoare, considerând că toți cei care constată nereguli în administrația publică locală au obligația să le sesizeze, fiind inadmisibil să fie plătiți oameni din bugetul public fără a presta muncă, ci numai pentru prezența fizică. (…)

Este inadmisibil ca un consilier să fie plătit cu un salariu net de 6.500 lei, fără să se solicite ca acesta să presteze munca în conformitate cu fișa postului”.

N-ar trebui să fim foarte îngrijorați, demisia nu va schimba nimic, nu se va crea nicio falie în societate, locul său va fi ocupat destul de repede cu o persoana care va accepta fără nicio problemă să fie plătit fără să facă nimic!