Angajată băgată în comă de patron pentru voia să plece. ”Ce, fă, vrei să demisionezi?“

Angajată băgată în comă de patron pentru voia să plece. ”Ce, fă, vrei să demisionezi?“

O femeie în vârstă de 38 de ani din comuna SImian, județul Mehedinți, s-a dus la locul de muncă având intenția de a demisiona, dar a ajuns la spital, în comă de gradul I, după ce a fost sechestrată și lovită cu un topor de patron…

Angajata își scrisese demisia și, după ce primise un mesaj că se poate duce să încaseze diferența de bani pe care o mai avea de luat de la patron, s-a dus la locul de muncă.

”Când a ajuns, a încuiat-o într-un birou și a început să o bată cu un topor. Îi spunea că nu mai pleacă vie de acolo.

Soția mea îi spusese patronului că vrea să plece pentru că nu mai rezista să lucreze sub teroare.

Șeful ei avea un comportament oribil. Mereu o jignea, o amenința că o bate, o înjura. Nu doar cu ea se purta așa. Și celelalte angajate avea același comportament. Mie nu mi-a spus nimic. Acum am aflat.

Pe data de de 31 mai, când s-a întâmplat totul, soția mea a venit plină de sânge acasă. Sincer, habar nu am cum a avut puterea să ajungă în halul ăla acasă.

Avea mâinile făcute praf, s-a apărat în momentul în care patronul o lovea cu coada de la un topor”, a povestit Daniel Sabin Rascotă, soțul victimei.

Bărbatul a chemat ambulanța și a alertat imediat și poliția.

”La unitatea Primiri – Urgențe a fost adusă o pacientă de 38 de ani, în stare gravă: comă de gradul 1/2, cu multiple leziuni la nivelul membrelor superioare și leziune cervicală.

Necesită spitalizare. Din monitorizarea funcțiilor vitale, reiese că dezvoltă un șoc hemoragic“, a declarat Elena Bololoi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

”Este inuman ce s-a întâmplat. A avut mare noroc, putea să o omoare… «Ce, fă, vrei să demisionezi?»… Asta îi spunea de câte ori doamna zicea că vrea să plece. Eu cred că a premeditat totul”, a declarat o altă angajată care, de teamă, a rugat insistent să nu i se divulge numele.

Patronul, un bărbat în vârstă de 47 de ani, a fost reținut. Ulterior, Judecătoria Drobeta Turnu Severin a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru următoarele 30 de zile.

La începutul anchetei, bărbatul a fost acuzat de lovire și alte violență, însă anchetatorii au schimbat ulterior încadrarea juridică a faptei în purtare abuzivă.