Spor pentru șefa DSP Bacău căreia munca, prin luarea deciziilor, ‘îi afectează memoria și vederea’

În urma buletinului de analiză emis de medicii de la Direcția de Sănătate Publică Bacău, directoarea instituției, Mihaela Arim, încasează un spor de 12% pentru ”solicitarea neuro-psihosenzorială“ la care este supusă de activitatea de la locul de muncă.

Angajații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bacău continuă să emită buletine de analiză care frizează ridicolul și ar putea fi chiar haioase, dacă n-ar fi vorba de bani publici dați unor funcționari publici în baza unor afecțiuni care i-ar putea chiar împiedica să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu. 

Angajații DSP Bacău primesc sporul menționat anterior din cauza faptului că le este afectată memoria și vederea de luarea deciziilor, adică exact ceea ce trebuie să facă conform fișei postului și pentru care sunt remunerați.

”Solicitare neuro-psihosenzorială (atenție, memorie, văz) în cursul activităților ce implică analiza și emiterea de decizii în timp util, incluzând și gestionarea diverselor stări conflictuale și litigii”, se menționează în buletinul de analiză emis de DSP, scrie Ziarul de Bacău.

Medicii care au întocmit raportul de analiză cred că și susținerea audiențelor reprezintă un risc de îmbolnăvire în urma căruia colegii lor sunt îndreptățiți să primească spor de condiții vătămătoare.

”Risc de îmbolnăvire prin contactul cu adresanți bolnavi sau aparținători ai acestora (bacterii, fungi, virusuri) sau în stare de purtători, în cursul activităților specifice (audiențe, activități de investigație și cercetare a diferitelor probleme specifice în unități sanitare sau la cererea diferiților solicitanți)”, au stabilit reprezentanții DSP Bacău.

Și reclamațiile și petițiile prezintă un pericol real pentru angajații Direcției de Sănătate Publică Bacău.

”Risc toxico-alergic generat de contactul cu documente, registre, evidente contabile, facturi, acte medicale provenite, reclamatii, petiții, din diverse surse (unități sanitare, petenți) fișe de tratament, acte cu vechime variabilă, arhivate și în diverse stări de degradare care generează pulberi celulozice, minerale, cerneluri vechi”, consemnează medicii în buletinul de analiză, potrivit Ziarului de Bacău.

Din lista de potențiale riscuri nu putea lipsi tastatul la calculator, pe care reprezentanții DSP Bacău îl văd ca un pericol pentru articulații.

”Gestualitate specifică ce implica solicitarea extremităților distale (articulații) ale membrelor superioare, specifice în cursul activității de introducere a datelor pe PC, sistem informatic și redactare în timp redus a unui volum mare de date”, se mai arată în buletinul de expertiză întocmit de medicii DSP Bacău.