3dots.ro

Toate faptele bune se plătesc! Un antreprenor din Cluj a vrut să ajute un om al străzii…

Toate faptele bune se plătesc! Un antreprenor din Cluj a vrut să ajute un om al străzii…

Un antreprenor în domeniul construcțiilor din Cluj a confirmat prin proprie experiență cum poate fi ”răsplătită” o faptă bună, după ce a decis să angajeze un om al străzii, pentru a-i oferi un acoperiș deasupra capului și o viață mai bună.

”Acest individ, cu un comportament ce cere milă și se declară a fi un mare creștin, a jefuit din casa unui angajat de-al meu o sumă considerabilă de bani și lucruri de mare valoare. Dacă aveți informații sau este văzut, vă rog să sunați la 112. Poliția este în căutarea lui. Mulțumesc!”, a scris Gheorghe Zanfirache, pe pagina sa de Facebook.

Persoana fără adăpost pe care a vrut să o ajute era originar din Brașov și își făcea veacul prin gara din Cluj, acolo unde l-a și întâlnit. Suflet bun, clujeanul a decis să-l ajute și voia să-l angajeze la firma sa, ba chiar i-a găsit un loc unde să stea cu chirie, pe care i-a și plătit-o în prima lună.

”L-am cunoscut în gara din Cluj-Napoca, m-a oprit și a zis că nu are unde să doarmă și că locuiește în Brașov și i-am propus să lucreze la mine, că îl angajez eu.

S-a bucurat, avea un comportament de mi s-a făcut milă de el și i-am căutat și chirie. I-am închiriat pe banii mei cu gândul că o să-i retrag banii la salariu.

L-am ținut în probă de lucru două săptămâni, după care i-am propus să îl angajez și el mi-a spus că are buletinul pierdut. I-am zis să facem alt buletin și aici mi-a dat multe semne de întrebare că nu dorea”, a explicat Gheorghe Zanfirache pentru Știri de Cluj.

Cu trei zile înainte de incident i-am spus că la lucru nu îl mai pot lua fără carte de muncă, pentru că sunt eu în pericol, de un control sau un accident la locul de muncă, în plus, aveam și lucrări executate la înălțime.

Nu l-am mai luat la lucru, chiria lui a fost dată la alt angajat de-al meu și a apelat la un alt angajat al meu să-l găzduiască 2-3 zile. Bărbatul l-a găzduit, tot din milă, și i-a furat în noaptea de vineri spre sâmbătă de toți banii și alte lucruri de valoare”, a precizat antreprenorul.

Victima s-a trezit dimineața și a constatat cu stupoare că cel pe care îl ajutase a dispărut fără urmă.

”M-am trezit amețit și toată ziua am fost așa. Nu știu, dar bănuiesc că mi-a pus ceva în băutură”, a spus cel păgubit, după ce a observat că omul străzii îi furase banii din casă. Acum, și acesta va depune o plângere la Poliție.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs