3dots.ro

Argeș. Medic legist, despre cazul bărbatului care a omorât cinci oameni: E inimaginabil. Nu am văzut așa ceva de zeci de ani

Argeș. Medic legist, despre cazul bărbatului care a omorât cinci oameni: E inimaginabil. Nu am văzut așa ceva de zeci de ani

Detalii din ancheta crimei care a avut loc în comuna argeșeană Bascov, unde un bărbat cu probleme psihice a omorât o fetiță de cinci ani, mama acesteia, bunicii și încă un bărbat.

Dan Manu, șeful serviciului de Medicină Legală din Argeș, susține că în toată cariera sa nu a văzut așa ceva.

”După cercetarea la faţa locului, ceea ce am văzut în această după amiază nu am văzut de zeci de ani, de când sunt medic legist. Dacă mă întrebaţi pe mine ca medic legist şi care am văzut la faţa locului, eu cred că toţi cinci au fost surprinşi”, a declarat Dan Manu pentru observatornews.ro.

Laurenţiu Palaghia, prim-procuror Tribunalul Argeș a mai declarat pentru sursa citată că se cunoaşte că autorul celor cinci crime era în evidenţă cu probleme psihice.

”Nu putem şti în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi sau de a discerne”, a mai declarat Palaghia.

Bărbatul, cunoscut cu probleme psihice de câteva decenii, şi-a ucis pe 9 august cu pietre sora, fratele, părinţii şi nepoata. Masacrul a fost descoperit de către cumnatul asasinului, medic militar în Piteşti

. Asasinul a fost prins într-o pădure din apropierea locului masacrului şi a încercat să se sinucidă, fiind imobilizat la timp.

”Comisia de evaluare i-a eliberat în 2004 acestui bărbat certificat pentru handicap accentuat permanent. Bărbatul nu a mai avut reevaluări de atunci, nu a solicitat nici familia sau el.

Noi facem reevaluări la persoanele cu handicap permanent doar dacă familia solicită acest lucru, ca urmare a agravării stării de sănătate, la sesizări sau prin Ministerul Muncii, prin Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap.

La momentul evaluării din 2004, bărbatul nu figura cu venituri, nu ştiu ce s-a mai întâmplat ulterior. Din 2004, familia acestuia nu a mai solicitat reevaluare”, a declarat, doctorul Claudia Radu, preşedintele Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din Argeş, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Argeş.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs