Asistentul de la Spitalul Militar Central care și-a sedat pacientele s-ar fi inspirat dintr-un serial Netflix

Autor:

Asistentul de la Spitalul Militar Central care și-a sedat pacientele s-ar fi inspirat dintr-un serial Netflix

Personalul medical din secția Medicină Generală I de la Spitalul Militar Central ”Carol Davila” a descoperit, la finalul săptămânii trecute, că unul dintre asistenți seda pacienții internați în unitatea medicală cu doze mari de diazepam.

În prezent, asistentul medical este cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București pentru tentativă de omor

Conform unor surse din unitatea medicală, citate de Evenimentul Zilei,  comportamentul asistentului medical ar fi fost inspirat de scenariul unui serial nou apărut pe platforma Netflix.

Deși s-a vehiculat informația că asistentul ar fi ridicat suspiciuni atunci când una dintre paciente a prezentat urme de viol, Spitalul Militar Central neagă vehement că ar fi avut loc o agresiune sexuală.

Ipoteza pare aberantă la prima vedere, dar faptele descrise de serial sunt mai mult decât asemănătoare cu ce s-a petrecut în unitatea medicală. Mai mult, ea a fost prezentată și procurorilor și, spun sursele, se investighează și acest aspect.

La începutul lunii mai, platforma de streaming a lansat miniseria ”The Nurse”, bazată pe un caz real, în care o asistentă medicală seda pacienții cu doze mari de diazepam pentru a-i aduce în pragul morții și pentru a-i resuscita, pentru a primi aprecierea celorlalți, devenind o eroină.

În cazul dezbătut de documentarul Netflix, asistenta a ucis peste 40 de persoane până să fie descoperită.

Situațiile ciudate în secția de Reumatologie a Spitalului Militar Central coincid cu lansarea serialului  The Nurse, pe Netflix.

Totodată, potrivit ultimelor informații, asistentul medical le-ar fi atras atenția colegilor atunci când a scos din farmacia spitalului aproape 20 de fiole de diazepam pentru secția de Reumatologie.

”Sâmbătă, 6 mai, ca urmare a unei sesizări primite de la o echipă de gardă privind suspiciunea administrării, fără prescripție medicală explicită, a unor produse farmaceutice (medicamente), unor pacienți internați în spitalul nostru, conducerea SUUMC a sesizat cu maximă urgență, conform procedurilor legale, Parchetul Militar.”, susține conducerea unității.

Cazul a fost declinat de către Parchetul Militar, asistentul medical fiind civil, iar ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) “Dr. Carol Davila” a ținut să facă următoarele precizări:
”Pacienții în discuție au fost sub supraveghere medicală permanentă la nivelul secției în care erau internați. De la data evenimentului și până în prezent, niciun pacient nu a necesitat transferul într-o altă secție ca urmare a agravării stării de sănătate, toți urmând protocoalele de investigații și cele terapeutice stabilite de medicii curanți.

În paralel cu ancheta penală, unitatea noastră a dispus o cercetare administrativă privind analiza cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția unui astfel de incident, înăsprind regulile privind accesul la aplicarea procedurilor și protocoalelor medicale.

SUUMC colaborează necondiționat cu organele de cercetare penală pe care le-a sesizat, instituția noastră fiind direct interesată de aflarea adevărului.

În toate activitățile desfășurate de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”, sănătatea și siguranța pacienților sunt obiective de maximă prioritate, iar acordarea unui act medical de cea mai înaltă calitate reprezintă o datorie, nu un deziderat.”