A murit Aurel Mitran, considerat primul manager și impresar rock din România

A murit Aurel Mitran, considerat primul manager și impresar rock din România. În anii '80, Aurel Mitran s-a ocupat de cele mai de succes trupe ale perioadei, Compact și Holograf, iar după 1990 a adus primele nume mari ale scenei mondiale în concerte în România.

”Sunt un fumător împătimit, un om care muncește de 100 de ani în branșa asta, un om care de câte ori se vede cu Nancy Brandes, omul care a făcut trupa Roșu și Negru, în anii ’60, face cu ael același banc. Adică el mă întreabă: Aurele, tu de când ești în showbiz? Iar eu îi răspund de fiecare dată la felȘ 

”Sunt în showbiz de când Marea Moartă nu era nici măcar bolnavă. Și acum serios, fac meseria asta, de organizator de spectacole, din 1976, așadar, de 46 de ani. M-am angajat la 19 an, la Teatrul „Constantin Tănase”, căci în teatru am lucrat până am ieșit la pensie.

M-am angajat, atunci, ca instructor ajutor. Așa se numea meseria asta. Am stat trei ani la ”Tănase”, apoi cinci ani la Teatrul Mic, după care m-am dus la „Mihai Creangă”, pentru patru ani. Pe urmă, la Teatrul de Comedie, cinci ani, unde aveam deja funcția de organizator de spectacole.

Pe 3 aprilie 1990 m-am dus la Teatrul Excelsior, care abia se înființase. De altfel am avut legitimația cu numărul trei. Am fost al treilea angajat al teatrului. Aici am stat 24 de ani. Am fost, o perioadă, director adjunct al lui Ion Lucian, apoi, după el,am fost directorul Teatrului Excelsior câțiva ani. Până m-am pensionat. Acum doi ani de zile”, povestea  Aurel Mitran.