3dots.ro

O nouă ipoteză în cazul băiatului de 12 ani din Dâmbovița, mort la un hotel din Austria. Declarația familiei

O nouă ipoteză în cazul băiatului de 12 ani din Dâmbovița, mort la un hotel din Austria. Declarația familiei

Un băiat de 12 ani, din Dâmbovița, a murit după ce a căzut de la fereastra hotelului unde era cazat. Băiatul făcea parte dintr-un grup de 30 de elevi din mai multe localități din Dâmbovița aflat într-o excursie în Austria.

Elevii erau însoțiți de doi profesori și urmau să viziteze Târgul de Crăciun de la Viena. Excursia i-a costat pe părinți 300 de euro.

Tragedia s-a întâmplat într-un orășel apropiat de Viena. Băiatul de 12 ani a escaladat la ora 5 dimineața ferestra hotelului unde era cazat. El a ieşit pe terasa cu rol decorativ aflată în fața ferestrei camerei de hotel, care nu avea balustradă, și s-a prăbuşit aproape 15 metri în gol, direct pe asfalt, după cum a informat cotidianul Kurier..

Poliţiştii au exclus varianta unei sinucideri şi iau în calcul o provocare între adolescenţi.

”Un oaspete de la hotel a încercat să-l resusciteze. Imediat au ajuns medicii de pe ambulanţă şi au continuat manevrele. În ciuda eforturilor, băiatul de 12 ani nu a putut fi salvat”, a declarat Raimund Schwaigerlehner, purtător de cuvânt al poliției austriece, potrivit observatornews.ro.

Familia copilului face acuzații grave.

”Am aflat vestea de la persoanele din oraş. Au aflat înaintea noastră. Am aflat la ora 11 după-amiaza, ora României. S-a dus cineva la tatăl meu la firmă şi l-a întrebat dacă ştie de cel mic că a căzut de la etaj. Tatăl meu a zis că glumeşte. Tatăl meu a ajuns la două noaptea acolo, încă nu are un răspuns cert.

A fost un copil foarte bucuros, care iubea viaţa, nu există aşa ceva. A crescut într-un mediu frumos. Un copil exemplu. A fost nesupravegheat. Un copil de 12 la etajul patru cu alţi copii de vârsta lui, nesupravegheaţi în cameră. Mai mult de atât ce pot să zic”, acuză sora victimei pofesorii care au însoțit grupul de elevi.

”Suntem în excursie. Copiii, ca şi noi… Suntem în stare de şoc. Încercăm să-i ajutăm să meargă mai departe. Ne gândim la familie”, a declarat profesoara însoțitoare Crina Clipea.

Ar mai fi de menționat faptul că băiatul care și-a pierdut viața era pasionat de parkour – o activitate fizică, bazată pe sărituri spectaculoase, dar foarte periculoase pentru integritatea corporală a protagonistului.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs