3dots.ro

După 7 ani de procese, avocata Corina Tănase, însărcinată în nouă luni, a murit la doar patru zile după ce a fost achitată definitiv

După 7 ani de procese, avocata Corina Tănase, însărcinată în nouă luni, a murit la doar patru zile după ce a fost achitată definitiv

Din articol:

Timp de șapte ani, avocata Corina Tănase a fost purtată prin instanțele de judecată, fiind acuzată de fapte pe care nu le-a comis niciodată, și ulterior achitată.

Corina Tănase a fost secretarul general al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989. În luna noiembrie 2016, Corina Tănase a fost arestată preventiv pe o perioadă de o lună, până în decembrie 2016, după care a primit mandat de arestare la domiciliu.

În timpul proceselor, judecătorii care au analizat dosarul au confundat în permanență cele două comisii, una a Guvernului, din care făcea parte și Corina Tănase, și alta de la Parlament, care avea rolul de ”instanță superioară”,  de fapt, cea pe adresa căreia au existat zeci de acuzații de corupție.

În cele din urmă, în mai 2022, Curtea de Apel București a fost prima instanță care a achitat-o pe avocata Corina Tănase, pentru acuzațiile aduse de DNA, și anume cinci infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Pe data de 31 iulie 2023, sentința Curții de Apel București a rămas definitivă prin hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

La numai trei zile de la achitarea sa, Corinei Tănase i s-a făcut rău și a chemat ambulanța. Avocata era însărcinată în 9 luni și era programată peste patru zile pentru o operație cezariană.

”A venit SMURD-ul, numai cu asistenta, fără medic. Nu a fost în stare să îi facă o electrocardiogramă. Au plimbat-o printre spitale. Gravidă în nouă luni fiind, au dus-o inițial la un spital, Fundeni, care nu avea noaptea ginecologie și neonatologie, apoi la Floreasca unde a fost prea târziu.

Colega, avocat, a murit. Însă, din cauza plimbatului printre spitale, fetița ei, a stat în burtă cinci ore fără oxigen. Nu se știe care va fi soarta ei”, a declarat un avocat din Baroul București, pentru Evenimentul Zilei.

În mod ciudat, nu este primul deces în rândul celor acuzați în dosarul respectiv. Cu doar zece zile înainte de aflarea verdictului de la Înalta Curte, o altă persoană implicată a decedat.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs