3dots.ro

Fraudă, inspirație sau coincidență? O expresie primită la Bacalaureat, aproape 100 de căutări pe dexonline înainte de ora 10.00

Fraudă, inspirație sau coincidență? O expresie primită la Bacalaureat, aproape 100 de căutări pe dexonline înainte de ora 10.00

Din articol:

Expresia ”de bună seamă” care s-a regăsit între cerințele la primul subiect de la proba de Limba română a examenului de Bacalaureat care a început luni a strâns aproape 100 de căutări pe dexonline.ro înaintea orei 10.00. Examenul a început la ora 9.00 și s-a terminat la ora 12.00.

La primul dintre subiectele la română la BAC 2023, candidații de la profilul Real – Tehnologic au primit un text la prima vedere – un fragment din ”Ion Creangă, viața și opera”, de George Călinescu. La acest punct, candidații au avut mai multe cerințe, unde dintre ele fiind să indice ”sensul din text al secvenței de bună seamă”.

Dexonline.ro precizează că înainte de ora 10.00 au fost aproape 100 de căutări pentru de bună seamă”.

”Am verificat logurile și aproape 100 dintre căutările lui ”de bună seamă” au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)!

Asta, în condițiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!”, a precizat dexonline pe Facebook.

O situație similară ar fi fost înregistrată în 2021, când căutările pe Dexonline au avut strânsă legătură cu examenul.

“Ieri, 22 iunie, a avut loc Evaluarea Națională la română. Că de obicei, orice examen național își pune amprenta pe dexonline.ro.În topul căutărilor: ‘darnic’, ‘daruitor’ și ‘minge’, cuvintele care au pus probleme la exercițiile de gramatică.

De notat că examenul a început la 9:00, iar căutările la 8:15. N-au fost foarte multe căutări înainte de 9:00, dar totuși au fost…

Pentru a nu există dubii, am verificat căutările pentru aceste cuvinte în ultimul an: în aceeași perioada orară, ‘minge’ și ‘darnic’ nu au fost căutate (doar 1-2 căutări). Saltul este evident datorat examenului”, a mai transmis Dexonline.ro.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs