Ce avere are Niculae Bădălău, fostul politician PSD reținut de DNA pentru dare de mită și trafic de influență

Niculae Bădălău, unul dintre politicienii cu influență în zile nu prea îndepărtate de prezent, a fost reținut de procurorii anticorupție pentru dare de mită și trafic de influență.

Niculae Bădălău nu mai face politică, dar beneficiază de pe urma ei, fiind numit vicepreședinte al Curții de Conturi, de unde, în ultimul an, a primit un salariu lunar de aproape 5.300 de euro .

Conform celei mai recente declarații de avere pe care a depus-o, Niculae Bădălău a încasat de la Curtea de Conturi a fost 317.741 de lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de 26.478 de lei (5.295 de euro).

În declarația de avere, el mai precizează că, în 2021, a vândut un teren intravilan pentru care a încasat 600.000 de euro.

În prezent, familia Bădălau are în conturi 660.058 euro, 32.832 de lei și 7.029 de dolari.

Mai mult, deține în proprietate bijuterii de 25.000 de euro și tablouri în valoare de 12.000 de euro și are și două case și patru terenuri.

______________

Niculae Bădălău a fost reținut pentru 24 de ore de DNA pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență. Fostul senator PSD se va prezenta luni la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA arată că fostul senator PSD i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract unei societăți administrate de o rudă a acestuia ”lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii”.

De asemenea, Bădălău ”i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului plus un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obţină pentru aceeaşi firmă”. DNA arată că Niculae Bădălău i-ar promis primarului suma totală de 170.000 de euro.

PSD i-a cerut fostului senator, Niculae Bădălău, să își depună demisia din funcția pe care o deține la Curtea de Conturi, după ce a fost reținut de DNA pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență

Curtea de Conturi a informat  că nu-l va demite pe Bădălău decât dacă va fi condamnat definitiv.

”Precizăm faptul că, potrivit articolului 54 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ”de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curții de Conturi și auditorii publici externi sunt suspendați de drept din funcțiile lor. În caz de condamnare definitivă, ei sunt demiși de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează”.

    3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
    @ALL RIGHTS RESERVED