Bărbat, amendat fiindcă ar fi sunat la 112 în stare de ebrietate, dar care era doar bâlbâit

05 Ian 2020 | scris de Monica Pavelescu

Un vasluian a reușit să câștige în instanță procesul cu Poliţia Română, după ce a fost amendat pentru că ar fi alertat fals autorităţile la 112, anunțând că fiul i-ar fi fost luat cu forţa din curte de un localnic cu care se afla în conflict.

Bărbat, amendat fiindcă ar fi sunat la 112 în stare de ebrietate, dar care era doar bâlbâit

În seara de 19 august 2019, Ion Chirvase a sunat la 112, alertând autoritățile că fiul său ar fi fost luat cu forţa de un localnic cu care se afla în conflict. Tatăl spunea că respectiva persoana ar fi intrat în curte înarmată cu un topor şi l-ar fi luat pe fiul său, fără ca soţia sa să poată interveni.

Chirvase a spus că se afla la munca la un vecin, când a fost anunțat de soţia sa de cele întâmplate. De teamă că fiului său i s-ar fi putut întâmpla ceva rău, a sunat la 112. Cu atât mai mult cu cât, bărbatul acuzat de ”răpire” îl agresase în trecut.

Poliţistul deplasat la faţa locului, l-a găsit pe fiul lui Chirvase la locuinţa indicată de părinţi, însă minorul a declarat că a mers de bună voie cu căruţa şi nu a fost răpit. În consecinţă, poliţistul a apreciat că că a fost pus degeaba pe drumuri a aplicat o amendă de 500 de lei bărbatului care a sunat la 112.

În cuprinsul procesului verbal, agentul a consemnat că bărbatul care a sunat la numărul unic de urgenţă se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ion Chirvase a contestat amenda, arătând că nu era beat când a sunat la 112. El le-a explicat judecătorilor că de fapt este bâlbâit şi, din acest motiv, lumea crede că se află sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Analizând probele aflate la dosar judecătorii au apreciazat că petentul nu a apelat în mod nejustificat numărul 112, ci a făcut-o în considerarea elementelor de fapt care îi fuseseră aduse la cunoştinţă de soţia sa, precum şi pe fondul unei stări conflictuale anterioare cu respectivul cetăţean, dispunând exonerarea sa de plata amenzii.