Opera din Iași. Mai multe balerine își acuză un coleg că intra peste ele când făceau duș

04 Oct 2022 | scris de Ioana Tomozei

Mai multe balerine de la Opera din Iași își acuză un coleg că intra peste ele în vestiar atunci când făceau duș, după reprezentație.

Opera din Iași. Mai multe balerine își acuză un coleg că intra peste ele când făceau duș

Opt din cele 14 balerine surprinse dezbrăcate în vestiar au plângere în care îl acuză pe Vlad Mărculescu de hărțuire sexuală.

"Intra în vestiar când era ușa închisă, fără să bată la ușă, i s-a spus de nu știu câte ori să nu mai intre și dacă nu a înțeles, au făcut și fetele o plângere.

Ăsta este felul lui, îl știm de mic, de când lucrează aici, ne-am obișnuit cu el, dar acum a sărit calul: nu poți să intri într-un vestiar de fete când vrei tu.

Normal că i s-a atras atenția o dată, de două ori, dar dacă nu s-a înțeles de vorbă bună, unde să se plângă fetele dacă nu la conducere?", a declarat una dintre persoanele din zona de pregătire artistică de la Operă.

Balerinul Vlad Mărculescu a negat acuzațiile, admițând că singurele momente în care a intrat în vestiarul femeilor au fost cele în care a vrut să folosească chiuveta aflată la intrare să se spele și doar când ușa era deschisă.

"Nu ai cum să încurci vestiarele și nici să spui că există acolo ceva: resurse, apă, lumină, căldură, habar n-am, ce nu găsești în vestiarul bărbaților", a explicat pentru Ziarul de Iași unul dintre angajații de la Departamentul Tehnic al instituției.

Andrei Fermeșanu, managerul Operei din Iași, a confirmat faptul că a fost primită o plângere pe numele lui Vlad Mărculescu.


CLICK - Follow us on Google News