Una dintre cele mai mari bănci din România renunţă complet la tranzacţiile cu numerar

Raiffeisen își anunță clienţii printr-o notificare electronică asupra schimbării strategiei sale, inclusiv a faptului că renunţă complet la tranzacţiile cu numerar.

Raiffeisen Bank şi-a anunţat clienţii că de la 1 februarie 2022 va sista toate operaţiunile cu numerar, iar casieriile vor fi total desfiinţate.

De asemenea, Raiffeisen Bank anunţă modificări pe întreg palierul de clienţi: persoane fizice, juridice şi clienţi premium.
 
”În continuarea proiectului nostru ”agenţii fără casierii”, serviciul “operaţiuni cu numerar” nu va mai fi disponibil.

Orice operaţiune de retragere de numerar din conturile curente, inclusiv pentru utilizarea în numerar a creditelor contractate de la Bancă, va putea fi efectuată de la orice bancomat, doar de către clienţii care deţin un card, emis de Raiffeisen Bank România.

De asemenea, operaţiunile de depunere de numerar în conturile curente, inclusiv pentru alimentarea cu numerar a contului curent în vederea rambursării ratelor la creditele în LEI şi EURO contractate de la bancă, va fi posibilă numai la terminalele multifuncţionale (MFM) ale Băncii de către clienţii care deţin un card emis de Raiffeisen Bank România”. Dacă MFM-urile vor fi suficiente şi funcţionale, noua strategie a băncii se va axa doar pe serviciile clienţilor săi.

De asemenea, ordinele de plată pe suport de hârtie nu vor mai fi acceptate de bancă pentru a fi executate. Vor exista câteva excepţii. Termenul limită până la care vor putea fi transmise ordinele de plată, exclusiv în format electronic, este ora 15:00 a fiecărei zile bancare.

O altă limitare impusă de noua strategie a băncii este limitarea numărului de conturi: doar două conturi în aceeaşi valută.

O altă modificare prevăzută de bancă în condiţiile contractuale cu clienţii săi se referă la gratuităţile existente la ora actuală pentru anumite pachete de cont curent.

Astfel, pentru deţinătorii de pachete Zero Tot şi Zero Simplu, clienţii trebuie ca, începând cu data de 1 iunie 2022, să efectueze cel puţin o tranzacţie lunară electronică pentru a beneficia în continuare de gratuitate la retragerile de numerar”, informează banca.