Un bărbat a fost filmat în timp ce lovea cu parul un urs care dormea liniștit în pădure, iar animalul s-a repezit asupra lui – video

Autor:

Un bărbat a fost filmat în timp ce lovea cu parul un urs care dormea liniștit în pădure, iar animalul s-a repezit asupra lui - video

Într-o situație de-a dreptul incredibilă și mai ales de neînțeles, un bărbat și-a pus viața în pericol și a atacat cu un par, pe întuneric, un urs care dormea liniștit în pădure.

Întreaga scenă, greu de privit, a fost filmată de un martor, prieten cu agresorul și se poate afirma că doar norocul a făcut ca individul care a atacat animalul să scape cu viață.

Imaginile publicate pe Facebook au stârnit un val de furie din partea celor care le-au vizionat.

În videoclipul de 40 de secunde, postat miercuri pe  Facebook, se poate observa cum ursul doarme liniștit în pădure și, la un moment dat, un bărbat înarmat cu un par se apropie de el și îl lovește în cap.

Urmează apoi o nouă lovitură, moment în care animalul dă să atace și se oprește într-un copac, timp în care atacatorul său reușește să fugă spre mașina în care îl aștepta cel care filmase întreg momentul.

“Vă prezint un videoclip în care un cetățean a ales să își riște viața și să lovească un urs în cap în timp ce acesta dormea. Provin dintr-un sat de munte, am fost martor al multor conflicte om-urs. Și, fără excepție, aceste conflicte au fost generate de oameni.

De fiecare dată când cineva a avut de suferit, a fost pentru că a ales să se confrunte cu ursul. Chiar am auzit povești despre oameni care au mers în pădure cu topoare ca să încerce să ucidă un urs și, din păcate, unele dintre aceste întâmplări s-au soldat cu victime.

Este esențial să înțelegem că atunci când intrăm în habitatul unui urs, suntem oaspeții lor. Ei nu sunt animalele pe care le vedem în desene animate; sunt ființe sălbatice care se apără și care se tem de noi la fel cum ne temem de ele.

Aș vrea să împărtășesc această gândire: cei care aleg să se confrunte cu ursul si încearcă, într-un fel, să “câștige” premiul Darwin. În schimb, aș recomanda tuturor să păstreze o distanță sigură, să respecte natura și să lase ursul în pace”, este mesajul scris de George Garbacea, cel care a publicat filmarea pe rețelele sociale.

Potrivit legii, rănirea sau schingiuirea animalelor se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.