Un bărbat s-a spânzurat după ce a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a ieşit din casă fără adeverinţă

23 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Un bărbat de 53 de ani din Vaslui s-a sinucis după ce a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a ieşit din casă fără a avea asupra sa declaraţie de proprie răspundere.

Un bărbat s-a spânzurat după ce a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a ieşit din casă fără adeverinţă

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 21/22 aprilie în Vaslui. Un bărbat a anunţat la 112 că şi-a găsit fratele spânzurat în spatele unei magazii.

El a tăiat ştreangul şi până la sosirea echipajului medical a efectuat masaj cardiac, iar ulterior, manevrele de resuscitare efectuate de cadrele medicale ale Ambulanței sosite la fața locului au reușit să pornească inima bărbatului. 

Un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, cu medic,  a intubat pacientul şi continuat procedura medicală. Mai bine de o oră şi jumătate au luptat salvatorii pentru a-l stabiliza şi transporta la spital în condiţii de siguranţă pe bărbatul de 53 de ani. 

În timp ce bărbatul era resuscitat, fratele acestuia a povestit echipajelor sosite la faţa locului că acesta suferise un şoc după ce, cu o zi înainte, a primit o amendă de 2.000 de lei, fiind suprins pe drum de un echipaj de poliţie fără a avea asupra sa declaraţie pe proprie raspundere. De condiţie modestă, cei doi fraţi locuiau împreună şi se întreţineau cu dificultate. 

Fratele a povestit că după primirea amenzii, bărbatul ”nu se mai putea linişti”. Înainte de a recurge la gestul extrem, l-a anunţat că iese în curte ”să se mai plimbe, să liniştească, pentru că nu poate adormi”. Văzând că nu mai revine în locuinţă, fratele a ieşit să-l caute. L-a găsit în ştreang, după magazia de lângă locuinţă.

Transportat, intubat, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, pacientului i s-a recoltat probe pentru efectuarea testului rapid pentru COVID-19, ţinând cont de actualul context epidemiologic.

Rezultatele au ieşit pozitive, motiv pentru care pacientului i s-a efectuat şi o radiografie. După efectuarea examinării radiologice, având în vedere că s-au evidenţiat leziuni la unul dintre plămâni, s-a luat decizia ca, preventiv, până la sosirea rezultatelor testelor moleculare, bărbatul să fie transferat la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad-unitate suport pentru pacienţi COVID-19. Totuși, cadrele medicale, nu exclud ca leziunile pulmonare evidenţiate să se fi produs pe fondul axfixiei şi a manevrelor efectuate.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au confirmat că în data de 20 aprilie, bărbatul de 53 de ani a fost sancţionat contravenţional cu 2.000 de lei pentru încălcarea restricţiilor privind circulaţia. 


CLICK - Follow us on Google News