3dots.ro

Doi angajați ai Spitalului Bârlad, filmați în timp ce bruschează un bătrân care nu se putea ține pe picioare – video

Doi angajați ai Spitalului Bârlad, filmați în timp ce bruschează un bătrân care nu se putea ține pe picioare – video

Conducerea Spitalului Municipal Bârlad a demarat o anchetă internă după ce doi angajaţi ai unităţii medicale au fost filmaţi în timp ce bruschează şi îi vorbesc urât unui bătrân care a ajuns în urgenţă şi care nu se putea ţine pe picioare.

”Atâta circ, hai, odată sus!”

În imaginile postate de stiriest.ro se observă cum două cadre medicale realmente târăsc un bătrân care nu se poate ţine pe picioare şi pe care încearcă că îl aşeze pe un pat.

Cei doi par să îşi fie enervați de momentul în care bătrânul pare a se îndrepta, aproape în genunchi, către un alt pat decât cel în care voiau ei să îl aşeze,

”E, atâta circ! Hai, odată, sus!”, spune infirmiera. La rândul său, brancardierul, aparent nemulţumit că trebuie să depună un efort suplimentar, spune: ”Ei, băga-mi-aş picioarele! Sunteţi…”.

Conducerea spitalului a dispus verificări interne

Conducerea spitalului a dispus verificări interne după ce imaginile au apărut în spaţiul public, precizând că cei doi angajaţi lucrează la urgenţe.

”În urma apariţiei în spaţiul public, în cursul zilei de 25 ianuarie 2024, a unei înregistrări audio-video în care doi salariaţi din cadrul Compartimentului de Primire Urgenţe (un brancardier şi o infirmieră) mobilizează brutal un pacient vârstnic, asociat cu un limbaj neadecvat, conducerea s-a autosesizat şi a demarat o anchetă internă pentru analizarea situaţiei.

Celor doi angajaţi li s-au solicitat note explicative şi s-a hotărât demararea procedurii disciplinare, Comisia de disciplină urmând a se întruni în data de 2.02.2024”; au declarat oficialii spitalului.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs