Băsescu: 'Dacă nu poți să iei copilul, amâni executarea. E nepermis ce-a făcut procuroarea!'

23 Iun 2019 | scris de Anita Raicu

Într-o intervenție la România TV, Traian Băsescu și-a exprimat opinia, fără echivoc, în legătură cu modul în care a acționat procurorul în cazul fetiței din Mehedinți, luată cu forța din casa asistenților maternali. 

  • Băsescu: 'Dacă nu poți să iei copilul, amâni executarea. E nepermis ce-a făcut procuroarea!'

"Eu cred că doamna procuror trebuie să demisioneze imediat. Nu e negociabil ce a făcut. Am luat Codul Civil și m-am documentat. Iată ce scrie în lege, la articolul 910, alineatul 4: nu este permis nici unei persoane să bruscheze minorul sau să exercite presiuni asupra lui pentru a se realiza executare. Dacă nu poți să iei copilul, amâni executarea. E nepermis ce-a făcut procuroarea!", a spus fostul președinte.

”Să nu se supere doamna procuror şef pe mine, cred că dânsa are probleme psihice, cum poţi să facă afirmaţia că are copilul probleme psihice? Orice copil ar urla când vine un străin să-l scoată din casă. (...) Pare convinsă că a făcut o mare ispravă, deşi a încălcat grav articolul 910, alineatul 4”, a mai afirmat Băsescu.

”Odată cu hotărârea judecătorească definitivă, acest copil este copilul familiei de români din Statele Unite. Nu pot să-l abandoneze nici dacă fac grevă toţi. Ar fi o mare greşeală să stea (familia copilului să rămână în România, odată adopţia finalizată – n.r.). La noi apar totdeauna suspiciuni, am văzut tot felul de afirmaţii care până la proba contrară sunt inadmisibile, că vor să-i ia organele.

Nu cred că statul român mai este acum la începutul anilor 90 când dădea copiii ca la târgul de animale. Procurorarea a greşit fundamental,. În primul rând nu avea voie să pună mâna pe copil, nu era rolul ei. Trebuiau luate nişte măsuri speciale, pentru ca acel copil să iasă împăcat din casă” a spus Băsescu.

SHARE