Pacientă de 80 de ani, dialog cu medic UPU: «Nu m-am vaccinat, am auzit că o să rămân sterilă»

Autor:

Data:

Le vine extrem de ușor autorităților să transfere responsabilitatea eșecului campaniei de vaccinare tot pe umerii celor simpli, din popor, pe lipsa lor de educație, de parcă nu tot rolul statului era s-o facă, să explice, să ofere încredere… 

Bâlbele, greșelile autorităților, împunerea măsurilor fără explicații, prin forță, lipsa unui plan de măsuri care să eficientizeze reacțiile în cel de-al patrulea val al pandemieia produs un asalt asupra spitalelor și a secțiilor ATI.

Medicul șef al Unității de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Sf. Pantelimon din Bucureşti credă un dialog greu de crezut pe care l-a avut cu o pacientă în vârstă de 80 de ani, venită la spital la Camera de gardă.

"Efectiv nu știu ce să mai zic. Ni s-au spus să dăm imagini. Încep să cred că lumea este rea. 

Nu știu ce s-ar putea face (pentru a convinge populația să se vaccineze – N.R.). Poate să iei pe cineva și să vadă live și lumea tot nu crede.

Nu poți să vii tu, persoană în vârstă de aproape 80 de ani, și să-mi spui "nu m-am vaccinat pentru că am auzit de la televizor că o să rămân sterilă". Nu poți!", a declarat șefa UPU, potrivit alephnews.ro.

Leave a Comment