O bătrână de 90 de ani a donat patru tone de mere pentru copiii şi vârstnici

23 Oct 2021 | scris de Anita Raicu

Prin sumedenia de fapte pe care media ni le vâră sub ochi, cele bune trec în dese rânduri neobservate, dar ele există! Din fericire mai sunt oameni care se gândesc la semenii lor și, atunci când pot, îi ajută...

O bătrână de 90 de ani a donat patru tone de mere pentru copiii şi vârstnici

Clementa Popa, o femeie ajunsă la venerabila vârstă de 90 de ani, in comuna Valea Sării, judeţul Vrancea, a donat aproximativ patru tone de mere copiilor şi adulţilor ocrotiţi în structurile din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea. 

Mulţumită acestui gest impresionant, sute de copii ocrotiţi în centrele din judeţul Vrancea, persoane vârstnice ori persoanele adulte cu dizabilităţi, vor avea în meniu mere proaspete.

Clementa Popa, alături de întreaga familie, se dedică zi de zi activităţilor gospodăreşti, iar fiecare dintre oaspeţii săi pleacă din livadă cu zâmbetul pe buze, încărcaţi de energie şi voie bună.

Cantitatea impresionantă, de aproximativ patru tone de mere, a fost distribuită în toate centrele rezidenţiale din judeţul Vrancea, fiind primită cu mare bucurie.

"Atât sub formă de fructe, cât şi prelucrate sub forma diferitelor deserturi, merele donate vor aduce un strop de sănătate şi de bucurie persoanelor instituţionalizate şi vor face deliciul gustărilor, mai ales acum când sezonul rece se apropie.

În cadrul acestor centre sunt ocrotite persoane vârstnice, copii şi adulţi cu şi fără dizabilităţi care au nevoie de îngrijire şi supraveghere permanentă. Dincolo de latura sa umanitară, gestul este un îndemn pentru copii să consume cât mai multe fructe şi legume autohtone.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea îşi exprimă pe această cale recunoştinţa faţă de familia din Valea Sării care a facut astfel posibil, ca atât copiii, cât şi vârstnicii institutionalizaţi, să aibă parte de o porţie binecuvântată de sănătate", potrivit Adinei Lăscan, purtător de cuvânt DGASPC Vrancea.


CLICK - Follow us on Google News