3dots.ro

Bătrânica urmărită pentru o mită de 10 ouă, ridicată de mascați, achitată post-mortem de Curtea de Apel Cluj

Bătrânica urmărită pentru o mită de 10 ouă, ridicată de mascați, achitată post-mortem de Curtea de Apel Cluj

Din articol:

Maria Cociorvan, o bătrânică ridicată de trupele de mascați și terorizată pentru că ar fi dat mită de 10 ouă unui judecător, a fost achitată post-mortem de Curtea de Apel Cluj, chiar înainte de Paște.

Maria Cociorvan, hărţuită de DNA până în ultimele zile ale vieții ei, a murit în 2016 și a susținut mereu că este nevinovată.

În 2014, ea a fost luată pe sus de mascați și interogată fiind acuzată că ar fi dat ca mită 10 ouă unui judecător din Rădăuți (Suceava).

De atunci și până când a închis ochii, ea a trăit sub teroare, iar stresul emoțional i-a grăbit sfârșitul.

La șapte ani după decesul ei, femeia a fost achitată de Curtea de Apel Cluj, chiar înainte de Paște, în ziua de 13 aprilie a.c.

Femeia a fost acuzată de corupție, iar procurorul a susținut că ea i-ar fi dat dat mită 10 ouă și suma de 1.000 de euro unui judecător de la Rădăuți. Totul pentru ca magistratul să îl salveze pe fiul ei, care era acuzat într-un dosar.

Maria Cociorvan a negat cu îndrâjire faptul că i-ar fi dat judecătorului vreo sumă de bani.

În același dosar au fost inculpate și alte persoane, însă toate au fost achitate, cu o singură excepție.

Fostul judecător Bogdan Bărbuță, de la Judecătoria Rădăuți, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. El a fost acuzat că a sprijinit un om de afaceri din Rădăuți și că a încălcat legea pentru acesta.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs