Mărturia unei tinere care și-a lăsat băutura nesupravegheată într-un club din Capitală - video

05 Iul 2019 | scris de Anita Raicu

O tânără mărturisește că a avut parte de o experienţă traumatizantă, după ce a petrecut într-un club renumit din București, și a făcut greşeala să îşi lase băutura nesupravegheată în jur de două minute...

  • Mărturia unei tinere care și-a lăsat băutura nesupravegheată într-un club din Capitală - video

Tânăra povestește că a ieşit în club cu nişte prieteni, iar pe la ora 23 şi-a comandat o bere iar apoi a făcut câteva plăți pe telefon.

“Mi-am luat o bere, mi-am salutat prietenii, până în momentul în care mi s-a făcut rău, mi-am pierdut conştienţa. Am ajuns la Spitalul Universitar unde concluzia doctorilor a fost că am substanţe interzise în sânge, pe care, de la sine înţeles, nu le-am consumat de bună voie.

Opioide şi metamfetamină. Mă simţeam slăbită, mi se tăia vederea. După leşin, în loc să-mi revin, mă simţeam tot mai rău.

Nu-mi venea să cred ce mi s-a întâmplat, până la episodul acesta credeam că consumul de droguri sub forma asta, pus în băutură de persoane străine este un mit urban, că se întâmplă în filme, aparent nu e chiar aşa”, a relatat tânăra.

Imediat a făcut plângere la poliţie. Oamenii legii spun că în ultima vreme au anchetat un singur caz asemănător, care în final nu s-ar fi confirmat. Cred însă că există mult mai multe doar că victimele nu cer ajutor fiindu-le ruşine de ce li s-a întâmplat.

Poliţiştii vin cu sfaturi pentru a evita astfel de situaţii.

În vest, acolo unde problema a devenit un adevărat fenomen, tinerii sunt învăţaţi să-şi protejeze băutura în baruri sau în cluburi ca pe ochii din cap. De pildă, sunt încurajaţi să-şi acopere paharele, inclusiv cu palma. Există şi anumite soluţii tehnice împotriva problemei. Paharele şi paiele îşi pot schimba culoarea în contact cu anumite droguri.

De asemenea, băutura nu ar trebui băută repede pentru a simţi dacă are un gust ciudat. La primele simptome de greaţă şi leşin, victimelor li se recomandă să sune îndată la 112.

Reprezentanţii clubului în care a avut loc incidentul spun că este prima dată când li se raportează un astfel de caz şi promit să colaboreze în cadrul anchetei.

SHARE