Suceava. Bebeluş, în stop cardio-resporator, după ce a fost scufundat în cristelniță la slujba de botez

31 Ian 2021 | scris de Anita Raicu

Un bebeluș a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Suceava în stop cardio-respirator, duminică, 31 ianuarie, după ce părinții săi au solicitat intervenția SMURD la biserica în care tocmai fusese botezat.

Suceava. Bebeluş, în stop cardio-resporator, după ce a fost scufundat în cristelniță la slujba de botez

Ceremonia religioasă a fost oficiată la Biserica ”Sfinţii Constantin şi Elena”, din municipiului Suceava, duminică după-amiază.

După ce preotul ar fi scufundat copilul în totalitate în cristelniţă, părinții au observat că acesta nu mai reacționa și au sunat la 112. 

La faţa locului a ajuns un echipaj SMURD, care a transportat copilul la Spitalul Judeţean Suceava. Bebeluşul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe în stop cardio-respirator şi ar fi fost resuscitat. Ulterior, copilul a fost internat în secţie de Terapie Intensivă.

Medicul urgentist Ionuţ Bârsan a declarat că bebelușul avea în plămâni o cantitate destul de mare de apă. 

Pe de altă parte, protopopul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Doru Budeanu, susţine că bebeluşul ar fi plâns imediat după ce a fost scos din apă, semn că plămânii nu i-ar fi fost afectaţi. Protoiereul a aflat informaţia de la preotul care a oficiat botezul.

”Ancheta este în desfăşurare. La momentul scoaterii din apă copilul a plâns, deci era în regulă. După scoaterea din apă, la un moment dat, preotul şi naşii au observat că se moleşise.

Preotul a sesizat lucrul acesta. Împreună cu naşii, a chemat SMURD-ul. Preotul are experienţă, nu este începător, nu se pune problema. Nu este primul botez. Aşteptăm să vedem ce spun şi medicii. Dacă s-ar fi întâmplat ceva la scufundare, copilul n-ar plâns”, a declarat Doru Budeanu pentru cotidianul Adevărul


CLICK - Follow us on Google News