3dots.ro

Belgia. Un român a fost înjunghiat de colegul de celulă, după ce s-au certat pe telecomanda televizorului

Belgia. Un român a fost înjunghiat de colegul de celulă, după ce s-au certat pe telecomanda televizorului

Din articol:

Un deținut român a fost înjunghiat de un coleg de celulă, în penitenciarul din Mechelen, în Flandra din Belgia, după o dispută plecată de la telecomanda televizorului.

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc o încăierare într-o celulă a închisorii din Mechelen, după ce un belgian care executa o pedeapsă de șase ani pentru infracțiuni sexuale s-a certat cu un român arestat pentru furt din magazine, relatează Het Nieuwsblad.

Gardienii au zgomot și bubuituri în ușa celulei, au intrat și i-au separat pe cei doi deținuți.

Agresorul l-a înjunghiat pe român cu un briceag, iar victima a fost rănită la braț, deși atacatorul i-ar fi vizat gâtul bărbatului.

Informații din anchetă arată că cearta ar fi pornit de la telecomanda televizorului.

Se investighează și modul în care agresorul a intrat în posesia briceagului și mai ales de ce arma nu a fost găsită niciodată în timpul verificărilor din celule.

Belgianul a spus în instanță că el a fost primul atacat de colegul său de celulă român și că a vrut doar să se apere.

După incident, atacatorul a fost adus în fața judecătorului de instrucție, sub acuzația de tentativă de omor. Până la pronunțarea verdictului, s-a decis transferul lui într-o altă închisoare.

Rănile românului, care era în arest preventiv de două săptămâni, au fost minore.

El s-a prezentat luni, 22 mai, în fața instanței. Este suspectat că, alături de un complice, a furat o jachetă și două sticle de parfum dintr-un magazin din Mechelen.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs