Sora băiețelul român ucis în Belgia, martoră la aruncarea cadavrului fratelui în lac: ”Du-te să găsești pietre!”

Autor:

Data:

Sora băiețelul român ucis în Belgia, martoră la aruncarea cadavrului fratelui în lac: ”Du-te să găsești pietre!”

Opinia publică din Belgia este oripilată de detaliile apărute în urma anchetei declanșate de recuperarea trupului neînsuflețit al unui băiețel român în vârstă de 9 ani de pe fundul unui lac, acolo unde mama lui și tatăl vitreg l-au aruncat, după ce a fost omorât în bătaie, pe 31 ianuarie.

Tragedia a fost descoperită după trei luni de la producerea faptelor, după ce un unchi al copiilor, rezident în Germania, a dat alarma. El și-a dat seama că ceva nu este în regulă după ce a primit un mesaj ciudat de la mama copilului.

În noaptea fatidică, Raul a fost bătut atât de tare încât a rămas fără suflare. După ce au aruncat cadavrul în lac, familia a anunțat că se va întoarce în România și de aceea, probabil, nimeni nu a fost alarmat de faptul că Raul nu a mai apărut la școală.

Unchiul celor doi copii a relatat jurnaliștilor de la Het Laatste Nieuws că fata este complet traumatizată, ea fiind martoră atât la abuzurile comise asupra fratelui ei, cât și la uciderea și apoi aruncarea lui în lac. Mai mult, ea însăși a fost victima bătăilor și abuzurilor.

În timpul anchetei, mama lui Raul a recunoscut că băiatul a fost aruncat în apă într-o geantă de sport Puma, la ora 4 dimineața, pe 31 ianuarie.

Sora lui Raul, în vârstă de 11 ani, a fost martoră la scenele de groază. ”Du-te să găsești pietre care să îngreuneze geanta”, i-a cerut tatăl vitreg, Nicu C., bărbatul acuzat de uciderea băiatului.

La un kilometru distanță de locuința lor, mama lor și bărbatul alături de care trăia au aruncat geanta în care era cadavrul băiețelului în lacul Gentse Houtdok, o zonă de agrement foarte populară în Gent.

Ioana M., mama lui Raul, a fost arestată miercuri și e acuzată de agresiune, omor din culpă și complicitate la omor, scrie Het Laatste Nieuws. Tatăl vitreg a fost arestat vineri seara târziu, în Olanda, după ce fugise din Belgia. Fetița în vârstă de 11 ani se află acum în custodia unchiului din Germania.