Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat o benzinărie pentru o ‘referire la anumite caracteristici fiziologice ale femeii’

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a sancționat o stație de carburanți din județul Dâmbovița pentru că a afișat mesajul ”nu schimbați tampoane” .

”Cu stimă, vă rugăm nu schimbați tampoane sau OB în incinta stației; rușine să ducem mizeria dumneavoastră”, scria în mesajul afișat în stația de carburanți.

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a stabilit miercuri ca ”afișarea unui anunț într-un loc public, respectiv o benzinărie Lukoil din localitatea Bungetu, județul Dâmbovița, în care se face referire la anumite caracteristici fiziologice ale femeii într-un mod denigrator/ofensator la adresa persoanelor de gen feminin” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate.

Ca urmare, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat stația de carburanți cu 5.000 de lei. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.