Denunțătoarea lui Beuran infirmă faptul că Emanuel Ungureanu ar fi cel care ar fi trimis-o la DNA

14 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

Ostracizarea chirurgului Mircea Beuran, a cărui primă etapă a avut reprezentație publică cazul pacientei incendiate pe masa de operație de la Spitalul Floreasca, a trecut la nivelul următor: scandalul. 

Denunțătoarea lui Beuran infirmă faptul că Emanuel Ungureanu ar fi cel care ar fi trimis-o la DNA

Și încă o dată, ca și în alte domenii, atenția de la problemele cu adevărat importante, acum fiind vorba de cele ale sistemului medical, este deturnată de un spectacol intens mediatizat, în care se vorbește de șpagă și corupției.

Fără îndoială chirurgul Beuran este un bun profesionist, la fel de bine se poate admite și faptul că este capabil să ia și mită. Dar, spre deosebire de alte societăți în care justiția este cea care dă verdicte, în România s-a instaurat și o alta, a Facebook-ului, unde probele sunt înlocuite de capacitatea de manipulare sau de nivelul superior al înjurăturilor.

Într-o apariție la România TV, medicul Carmen Haiducu, cea care l-a denunțat pe Beuran la DNA, infirmă cele spuse de deputatul USR Emanuel Ungureanu, care, desigur în modul ipocrit al oricărui politicianist, și-a arogat meritele, declarând că el este cel care a somat-o să depună plângerea împotriva chirurgului. 

”Un medic a venit la mine care mi-a spus că i-a dat mită. L-am întrebat de ce nu a dat informați procurorilor înainte de a da mita. Mi-a prezentat niște circumstanțe și i-am spus că dacă nu denunță fapta într-un termen de 48 de ore o voi denunța și pe ea și pe cel care a primit mita. În consecință s-a conformat, a mers la DNA și continuarea o știți”, declarase Emanuel Ungureanu.

”Adevarul este următorul. Informația cuprinsă în dosarul DNA că i-aș fi oferit bani pentru un post este reală. Informația că am ajuns la DNA prin intermediul acelui domn deputat sau nu știu ce e e falsă. M-am prezentat personal la DNA, nu prin intermediul acelui domn pe care nu îl cunosc și pe care nu l-am căutat niciodată. 

Am discutat personal cu domnul profesor. Nu este o victimă, așa cum se prezintă la tv. Nu trebuie să se preteze la așa ceva. Pentru mine nu a fost o plăcere, e de toată jena. Acest sistem este corupt. Dacă aveam o altă variantă decentă, aș fi optat pentru acea opțiune.

Am mers în cabinetul dumnealui și am discutat acele lucruri. Până să primească această sumă a spus că ocuparea unui astfel de post este imposibilă. După ce i-am dat banii, în cabinetul dumnealui, a zis că e posibil. Am fost singuri când i-am dat banii.

Am purtat aceste discuții referitoare la acest post, nu s-au concretizat. Am purtat aceste discutii, nu s-au concretizat, ba chiar in ultima perioada mi s-a pus in vedere ca voi termina programul de garzi si nu mai sunt eligibila pentru vreun post. 

Discutia a fost in decembrie 2018 si mi-a spus ca postul va fi in ianuarie 2019.Nu e o atitudine demnă de un profesor. Sunt medic specialist chirurg și am contract de gărzi cu Spitalul Floreasca. Nici eu nu am facut asta de placere, daca am ajuns in situatia asta, inseamna ca am fost constransa. 

Situatia m-a constrans, pentru ca am colegi care sunt someri sau fac al doilea rezidentiat. Sper ca voi reuşi să mă angajez printr-o modalitate corectă şi tranşantă.”, a declarat Carmen Haiducu, la România TV.

Așa că, dragi români, bucurați-vă de spectacole ieftine, în spețe în care justiția ar trebui să-și spună cuvântul, în timp ce problemele care au nevoie de dezbateri vor fi decise de alții în locul vostru. 

De ce? Pentru că privatizarea sistemului medical trebuie să continue, motivată de exemple cât se poate de ”odioase” ale corupției celui de stat. Marea problemă pe care e musai să o rezolvăm se pare că nu este reformarea unui sistem medical corupt, dar încă accesibil oricui, pe care să-l însănătoșim, ci doar a muta banii în buzunarele altora, care în cea mai mare parte activează tot în același sistem.

Așa că, liniște, media se face că lucrează!