Biserica Ortodoxă: Una dintre cauzele eşecului la referendum - asocierea lui cu Liviu Dragnea

9 Oct 2018

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat la RFI, că sunt două elemente care au condus la eşecul referendumului pentru familie.

În opinia preotului Vasile Bănescu elementele care au stat la baza absenteismului de la referendum a românilor au fost neclaritatea întrebării formulate pe buletinul de vot și asocierea sa cu «un anumit personaj politic».

«Evident, cei care au spus asta în spaţiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat insistent cu referendumul, ignorând faptul că actualii guvernanţi erau obligaţi să organizeze referendumul, acum sau mai târziu. Faptul că l-au organizat s-a transformat ulterior într-un motiv de politizare a acestei teme», a declarat purtătorul de cuvânt al BOR, la RFI.

Bănescu a subliniat că au fost cauze multiple pentru eşecul de la referendum.

«Iniţiatorii au fost cei din Coaliţia pentru Familie, nu biserica a fost nici iniţiatoarea şi nici organizatoarea referendumului. Dar dacă mă întrebaţi de vinovaţi, nu cred că trebuie să căutam vinovaţi punctuali, ci cauze: politizarea, asocierea cu un anumit personaj politic şi intrebarea care a avut un grad de neclaritate  care a indus în eroare», a mai spus reprezentantul BOR. 

De asemenea, Bănescu a clarificat faptul că Biserica e de părere că nu se va ajunge la adopţia de copii decătre cuplurile gay. 
 

SHARE