3dots.ro

Botoșani. Medici amenințați, chiar și cu toporul, în unitatea unde o tânără de 25 de ani a murit fără să primească ajutor medical

Botoșani. Medici amenințați, chiar și cu toporul, în unitatea unde o tânără de 25 de ani a murit fără să primească ajutor medical

Întâmplări din fiecare zi demonstrează că statul român este unul eșuat, unul incapabil să impună respectarea legii și apărarea vieții cetățeanului.

Medicii de la maternitatea din Botoșani se simt tot mai amenințați la locul de muncă. După tragicul deces al Alexandrei, tânăra de 25 de ani care s-a stins, fără ajutor, într-o secție a spitalului, agresivitatea rudelor pacienților a atins cote alarmante iar serviciul de pază al unității medicale este doar formal.

În urmă cu o lună, la maternitatea din Botoșani, o tânără de 25 de ani, Alexandra Ivanov, se stingea din viață, după o noapte în care nu a primit ajutorul medicilor, deși aproape că l-a implorat.

Tânăra avea o sarcină oprită din evoluție și se plângea de dureri cumplite și sângerări. Medicul de gardă a decis să aștepte pentru scoaterea fătului mort, dar spre dimineață tânăra a intrat în stop cardio-respirator și a murit. Personalul medical, de serviciu, a fost acuzat de indiferență, de familia tinerei.

Opinia publică din toată țara a fost revoltată în urma acestui eveniment, în Botoșani au fost organizate proteste. Poliția și DSP-ul derulează anchete la spital.

Urmarea cea mai clară a a acestui incident dramatic este crearea unui adevărat val de ură la adresa personalului de la maternitate în rândul locuitorilor orașului

Tocmai din această cauză, medicii spun că au ajuns să nu se mai simtă în siguranță la locul din muncă. Din cauza ostilității crescute a opiniei publice față de personalul medical al maternității, cinci medici obstetricieni din cadrul unității sanitare au solicitat, săptămâna trecută, o întrevedere cu prefectul județului, Sorin Cornilă.

Medicii s-au plâns că, după moartea Alexandrei Ivanov, aparținătorii pacientelor sunt tot mai virulenți la adresa personalului.

Mai mult decât atât, medicul Dorin Șcladan a semnalat un incident șocant: soțul unei femei venite să nască la Maternitatea Botoșani a intrat în unitatea medicală cu un topor în mână și ar fi amenințat un alt medic. Din fericire, bărbatul a fost temperat și s-a evitat un conflict care putea degenera.

La numai câteva zile de la întâlnirea medicilor cu prefectul, a fost înregistrată o altă situație gravă. Weekend-ul trecut, un medic ginecolog ar fi fost amenințat cu moartea de rudele unei paciente. Obstetriciana ar fi fost chiar nevoită să se baricadeze în sala de nașteri de frica aparținătorilor.

Incidentul a avut loc sâmbătă. când o gravidă de 18 ani a ajuns la Maternitate cu ambulanța și, în timp ce era consultată, rudele ei, două femei și un bărbat, ar fi intrat în cabinet solicitând imperativ medicului să-i facă tinerei o operație cezariană de urgență.

Medicul s-a speriat, a fugit și s-a închis într-o sală de nașteri, în timp ce asistenta suna la 112. Un echipaj de jandarmi a venit la fața locului și i-a calmat pe recalcitranți.

Toate aceste incidente grave au avut loc deși Spitalul Județean ”Mavromati”, de care aparține și maternitatea, are un contract cu o firmă de pază, ai cărei agenți sunt buni doar să ia peșcheș vizitatorilor, pentru că de ei a trecut o persoană care avea un topor în mână…

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs