3dots.ro

Botoşani. Un preot oferă burse din cutia milei, copiilor cu cele mai mari note: „Îi încurajăm să fie mai buni”

Botoşani. Un preot oferă burse din cutia milei, copiilor cu cele mai mari note: „Îi încurajăm să fie mai buni”

Un preot oferă burse elevilor cu cele mai bune rezultate la şcoală din banii strânşi în cutia milei, la biserică.

Se întâmplă într-o comunitate rurală, aproape de graniţa de nord a României, făcându-i cumva pe copii să înțeleagă faptul că singura lor modalitate de a scăpa de sărăcie este şcoala, învățătura.

Preotul Cătălin Istrate, care slujeşte în satul Hilișeu Crişan, la peste 50 de kilometri de municipiul Botoşani, îi recompensează de două ori pe an pe cei mai silitori elevi din comună.

Ideea acordării acestor burse s-a născut înainte de Crăciun, la finele anului trecut. La întrunirea Consiliului Eparhial, discutând pe această temă, s-a ajuns la concluzia că elevii buni la învăţătură trebuie recompensaţi, indiferent de situaţia lor materială.

Prin gestul său, preotul vrea să ofere un exemplu și celorlalți elevi oferindu-le și un motiv  în plussă învețe cât mai bine.

„Am venit în urmă cu opt ani, prin transfer, şi am găsit oameni extraordinar de buni creştini, foarte harnici şi milostivi şi darnici. Împreună formăm o frumoasă familie.

Toată lumea ajută în special persoanele defavorizate şi aşa este şi normal. Am observat că pe copiii buni, copiii care se străduiesc la şcoală, copiii care au rezultate bune, nu prea îi încurajează multă lume.

Am hotărât să îi ajutăm într-un fel şi pe cei care sunt merituoşi, cei care învaţă bine, cei care se străduiesc.

În felul acesta, am hotărât împreună cu domnii şi doamnele din Comitetul Parohial să înfiinţăm această mini bursă pentru copiii de gimnaziu, cei mai buni din fiecare an de studiu. Îi încurajăm să se străduiască mai mult, să fie mai buni”, a mărturisit preotul Cătălin Istrate, la Antena 3 CNN.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs