3dots.ro

Brăila. O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropierea oraşului, însoţită de o bubuitură puternică – video

Brăila. O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropierea oraşului, însoţită de o bubuitură puternică – video

Din articol:

O dronă militară s-ar fi prăbuşit pe un câmp aflat la doar 12 km distanţă de municipiul Brăila, însoţită de o bubuitură puternică.

Drona a căzut în zona Insulei Mari a Brăilei, la 12 kilometri distanță de trecerea cu bacul. Nicio persoană nu a fost rănită, din datele avute la acest moment.

Totul s-a întâmplat la puțin timp după de miezul nopții, iar oamenii au ieșit speriați din case când au auzit bubuitura puternică și au sunat la 112.

Imaginile au fost surprinse de localnici și postate pe internet.

La scurt timp zona a fost împânzită de polițiști și de mai multe echipe ale Armatei care au izolat tot perimetrul și care caută locul în care s-ar fi prăbușit drona.

Ca şi la precedentele incidente de acest fel, informaţiile oferite de oficiali sunt foarte sumare.

”În seara zilei de 28 martie 2024, au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei. Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, desfăşoară vineri, 29 martie 2024, cercetarea incidentului, conform procedurilor operaţionale specifice”, a transmis Ministerul Apărării.

Anul trecut au fost patru astfel de aeronave fără pilot care au ajuns pe teritoriul României. Una dintre ele era o aeronavă fără pilot, o dronă Shahed care avea și explozibil. Restul, spun autoritățile militare, erau drone de supraveghere.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs