Brașov. Femeie în viaţă, după ce medicul de familie, neglijent, i-a declarat decesul. «Am primit un telefon că a înviat»

19 Noi 2020 | scris de Ioana Tomozei

România pare a fi locul unde granița dintre viață și moarte este una extrem de superfluă, primarii decedați sunt votați de alegători, iar oameni încă vii primesc certificate de deces...
 
O femeie de 89 de ani din Braşov a fost declarată decedată, însă în momentul în care cazul a ajuns la pompe funebre s-a constatat că aceasta este în viaţă, transmite publicaţia Braşov.net.

Brașov. Femeie în viaţă, după ce medicul de familie, neglijent, i-a declarat decesul. «Am primit un telefon că a înviat»

Bătrâna se afla acasă, în îngrijirea unui asistent personal, care după ce a remarcat că nu vine să ia micul dejun, a mers în dormitor şi a constatat că nu se mişca.

A sunat medicul de familie care, venit la faţa locului, a constatat decesul.

”S-a uitat la dumneaei, a văzut că e aşa, şi mi-a spus: ”Da, este moartă”. ”Ce-am de făcut, doamna doctor?”. ”Ce să faceţi, vedeţi ce faceţi, cum faceţi, trebuie să veniţi să vă dau un certificat”, relatează îngrijitoarea.

După ce a obţinut certificatul de deces, a început pregătirile pentru înmormântare, inclusiv săparea gropii. 

”Noi ne-am apucat de groapă şi pe urmă am primit telefon de la administraţia bisericii să ne oprim, că femeia a înviat”, povesteşte un gropar.

Nu medicul, ci angajaţii de la pompe funebre sunt cei care şi-au dat seama că bătrâna este încă în viață. Ea a fost dusă la spital unde medicii au constatat că este paralizată.

”Din primele cercetări efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că în urma solicitării unei examinări medicale privind posibilul deces al femeii de 89 de ani, s-a eliberat un act prin care s-a constatat decesul persoanei, transmite IPJ Braşov. 

Poliţiştii au deschis un dosar in rem pentru neglijenţă în serviciu şi vătămare corporală din culpă.


CLICK - Follow us on Google News