3dots.ro

Brașov. Femeie surprinsă de urs când își plimba câinele în centrul istoric – video

Brașov. Femeie surprinsă de urs când își plimba câinele în centrul istoric – video

Din articol:

O femeie care a ieșit la o plimbare de seară cu câinele, pe o stradă din Centrul Istoric al Brașovului, a fost surprinsă de apariția unui urs.

Ursul venea vijelios, dar, atunci când a remarcat-o pe femeie și pe câinele ei, a încetinit și a început să meargă la pas.

Simțind animalul sălbatic, câinele s-a speriat și a încercat să o ia la fugă, dar a fost oprit de lesă, stăpâna sa neînțelegând ce l-a apucat.

De-abia după ce s-a întors și a văzut și ea ursul, femeia a luat-o la goană, însoțită de câine.

Ursul, acum fără obstacole în tura de alergat prin oraș, a accelerat și el la rândul său.

Cert este că ursul nu s-a manifestat agresiv, chiar dacă, foarte probabil, era în căutare de hrană. Când a văzut femeia și câinele, el nu a încercat să se apropie de aceștia și a început să alerge abia când cei doi au dispărut din peisaj.

Cu toate acestea, reacțiile unui animal sălbatic se pot schimba într-o clipă, fără să știm ce ar putea provoca schimbarea, astfel că este bine să ne ținem la distanță de uriașele patrupede.

Întâmplarea a fost filmată de o cameră de supraveghere aflată în zonă și a apărut pe grupul de Facebook ”Brașov, cel mai frumos oraș din România”.

Între timp, în noaptea de duminică spre luni, ursul a vizitat cușca instalată de Primăria Brașov în zona Bastionul Țesătorilor și a fost capturat, apoi relocat.

Primăria a instalat alte două cuști în oraș, cu ajutorul cărora speră să captureze urșii care vin frecvent în zone locuite.

”În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 2:30, a fost capturat un urs în vârstă de 3 ani, în zona Aleii de sub Tâmpa, la Bastionul Țesătorilor. După capturare, acesta a fost transportat către zona de relocare.

Din 2021, de când municipalitatea a preluat activitatea de îndepărtare a urșilor din oraș, au fost capturați și relocați 17 urși”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Săptămâna trecută, un alt, de aceeași vârstă cu cel de la Bastionul Țesătorilor, a ajuns la un mall în Centrul Civic al Brașovului. Ursul a căzut de la înălțime și a fost necesar să fie eutanasiat.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs