O mamă, al cărei copil a fost ucis la Revoluţia din 1989, şi-a dat foc în Poiana Braşov, de Ziua Eroilor

O mamă, al cărei copil a fost ucis la Revoluţia din 1989, şi-a dat foc în Poiana Braşov, de Ziua Eroilor

Ileana Negru, o mamă al cărei copil a fost ucis la Revoluţia din 1989, şi-a dat foc în Poiana Braşov, de Ziua Eroilor, primele informaţii privind acest caz fiind comunicate abia la două săptămâni de organele de anchetă penală la solicitarea presei.

Povestea Ilenei Negru, mama al cărei copil a fost ucis la Revoluție s-a viralizat după o postare pe Facebook. Femeia a fost adusă într-o stare de disperarre cumplită din cauza nepăsării și birocrației statului rpmân…

Cătălin Giurcanu a povestit, pe Facebook, despre încercările femeii, care locuia în Spania, la fiica ei, ca indemnizația de 918 lei pe care o primea de la stat să-i fie virată în Spania.

”Eu m-am întâlnit cu doamna Negru, i-am promis că o ajut cu tot ce pot. Mi-a povestit cum şi-au bătut joc de ea efectiv la Casa de Pensii. Ca să îşi primească indemnizaţia aia amărâtă de 918 lei în Spania s-a dus de trei ori.

Ea locuia la fiica ei în Tenerife, care muncea acolo, nu era să huzurească, mi-a povestit cum şi-au bătut ăştia în România joc de ea.

Pe 25 mai, s-a dus la mormântul lui Florin, băiatul ei de 12 ani împuşcat la Revoluţie, după aceea s-a dus în Poiana Braşov, şi-a turnat benzină, şi şi-a dat foc…

Atunci când au reuşit să o resusciteze, a spus: «Am făcut gestul ăsta în numele eroilor martiri». După aceea şi-a dat duhul”, a spus Cătălin Giurcanu pentru EpochTimes.

Într-un comunicat de presă, IPJ Braşov transmite că o femeie şi-a dat foc, pe 25 mai, în Poiana Braşov, ea decedând în ambulanţă, înainte de a fi preluată de elicopterul SMURD.

„La data de 25 mai, în jurul orei 18.00, Poliţia Staţiunii Poiana Braşov a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană de sex feminin şi-ar fi dat foc în zona Poiana Mică a staţiunii Poiana Braşov.

Poliţiştii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, din cercetări rezultând că o femeie, în vârstă de 66 de ani, din municipiul Braşov, şi-ar fi dat foc pe drumul forestier „Drumul Vechi”, ce face legătura între zona Poiana Mică şi strada Poiana Ruia, din Staţiunea Poiana Braşov.

Echipajul S.M.U.R.D. sosit la faţa locului a acordat primele îngrijiri medicale, ulterior transportând persoana vătămată în zona unde a aterizat un elicopter S.M.U.R.D. pentru a o prelua.

Aflându-se în echipajul auto S.M.U.R.D., persoana vătămată a intrat în stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi s-a constatat decesul acesteia.

În urma cercetării la faţa locului, poliţiştii au identificat un recipient din plastic transparent, care prezenta urme de combustibil lichid, o brichetă şi o bucată de carton care conţinea un mesaj”, a transmis IPJ Braşov.

La rândul său, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, sub coordonarea căruia se efectuează cercetările în dosar, a precizat că „a fost dispusă o expertiză medico-legală pentru a se stabili cauza morţii”.

Potrivit unor surse, femeia şi-ar fi pierdut la Revoluţie băiatul de 12 ani, iar gestul său ar fi fost unul de protest faţă de modul în care statul român a tratat-o, respectiv îi tratează pe urmaşii martirilor.

Conform aceloraşi surse, femeia ar fi lăsat la locul morţii sale un mesaj în acest sens, inscripţionat pe o pancartă.

„Fac precizarea că nu putem reda conţinutul acestuia, dar pot menţiona că doamna era nemulţumită de evoluţia lucrurilor în România după Revoluţia din 1989, data de 25 mai fiind şi ziua în care se comemorează eroii Revoluţiei”, a precizat o reprezentantă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.