Brașov. Turistă străină umilită de un controlor – dată jos din autobuz pentru că nu funcționa validatorul

Autor:

Data:

Brașov. Turistă străină umilită de un controlor - dată jos din autobuz pentru că nu funcționa validatorul

O turistă străină aflată în vizită în Brașov a avut parte de o experiență cel puțin neplăcută cu un controlor de bilete al regiei de transport local.

După ce a vizitat orașul, turista se îndrepta spre gară, folosind transportul în comun. A ales să plătească în autobuz călătoria, așa cum informează și site-ul regiei.

Numai că, odată urcată în autobuz a constatat că validatoarele nu funcționau, astfel că nu a putut să-și plătească biletul.

Înainte ca autobuzul să plece din stația Livada Poștei, a urcat și un controlor RATBV.

Martor al întâmplării a fost un brașovean, manager de turism.

”Îi arată domnului controlor că a încercat să plătească folosind cardul. I-am explicat și eu domnului controlor că a încercat acest lucru (pentru că nu vorbea engleză, iar turista nu știa românește), dar sistemul nu a funcționat.

Controlorul nu a crezut-o și a pus-o să repete manevra de plată cu cardul la validatoarele autobuzului. Bineînțeles că sistemul nu a funcționat, iar controlorul l-a întrebat pe șofer dacă funcționează validatoarele, iar șoferul a dat din cap că nu.

Decizia controlorului a fost de a da turista jos din autobuz ca să-și cumpere bilet din stația Teatrul Dramatic”, a povestit brașoveanul Rareș Popa.

Rareș Popa a spus că se aștepta ca autobuzul să rămână în stație până reușea turista să-și cumpere bilet, dar acesta a plecat, iar femeia a rămas în stație, în condițiile în care următorul autobuz de pe aceeași linie venea abia după 27 de minute.

Reprezentanții RATBV au reacționat în urma publicării întâmplării.

”La nivelul societății a fost demarată o cercetare disciplinară internă referitoare la modul de îndeplinire a sarcinilor de serviciu de către angajații serviciului control. în ce privește nefuncționarea unor validatoare, RATBV întâmpină în ultima vreme dificultăți tehnice din cauză că nu mai beneficiază de serviciul de transmitere date 3G, acesta fiind transformat în 4G, fapt care generează apariția unor situații de nefuncționare a validatoarelor”, a explicat Silviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al RATBV.

”Am fost în Elveția și aveam adresa la care trebuia să ajung. I-am arătat șoferului de autobuz adresa și l-am rugat să mă anunțe când să cobor. Mi-a spus să stau pe primul scaun.

Când am ajuns în stația respectivă, șoferul a venit la mine, am coborât amândoi și mi-a arătat numele străzii scris pe un indicator.

Mi-a spus că nu știe exact unde e numărul 10, dar, pentru că numărătoarea începea de acolo, nu poate fi departe. S-a asigurat că mă descurc și abia după aceea a urcat înapoi, la volan”, a povestit un brașovean o experiență ce pare utopică pentru un român.