Breșă de securitate - imagini pentru adulți - la dezbaterea privind securitatea cibernetică a României

18 Noi 2022 | scris de Ioana Tomozei

Într-un mod cât se poate de ironic, dar care demonstrează cât de serios se lucrează în instituțiile statului, în cadrul dezbaterii organizate de ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizarii privind proiectul de lege privind securitatea cibernetică a României a avut loc o breșă de securitate...

Breșă de securitate - imagini pentru adulți - la dezbaterea privind securitatea cibernetică a României

Mai precis, pe ecranul care asigura legătura cu participanții online, conectați la dezbatere prin platforma Zoom, a apărut, la un moment dat, un colaj de imagini cu conținut explicit pentru adulți.

Într-un comunicat de presă, ministerul afirmă că situația petrecută este ”regretabilă” și promite răzbunare... 

”Situația catalogată drept "breșă de securitate" la dezbaterea privind legea securității cibernetice, organizată astăzi de MCID, este regretabilă.

Imaginile respective au fost distribuite pe ecran în mod abuziv de către unul dintre participanții la dezbaterea publică din mediul online, ca urmare a transparenței depline pe care MCID o promovează.

În concret, un participant la dezbatere, cu un avatar fals, a accesat opțiunea “share screen” a platformei ZOOM și a distribuit materiale cu conținut pornografic.

Altfel spus, acest incident s-a întâmplat în contextul în care ne-am dorit transparență deplină, ca de fiecare dată. Orice persoană putea accesa link-ul de conectare pe platforma ZOOM.

Am organizat o dezbatere publică mult peste cerințele legale, cu prezență fizică și online, pentru a da tuturor celor interesați șansa să participe. Aceasta transparență a fost exploatată de persoane care au tratat un subiect atât de important cu superficialitate”, transmite Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Aceste abateri nu vor rămâne, însă, fără consecințe, precizează ministerul care transmite că va face toate demersurile necesare pentru identificarea celor vinovați și, ulterior, plângerile aferente.


CLICK - Follow us on Google News