3dots.ro

București, escrocherie imobiliară: gaz de la butelii îngropate și apă de la rezervorul din podul vilei

București, escrocherie imobiliară: gaz de la butelii îngropate și apă de la rezervorul din podul vilei

Un bărbat a făcut plângere la poliție, după ce a aflat că a fost înșelat de dezvoltatorul imobiliar de la care și-a cumpărat casa, o vilă de lux, proaspăt construită.

În loc să fie racordată la rețeaua de gaze, locuința era alimentată de la mai multe butelii legate în serie și îngropate în curtea casei și nici apa nu venea de la rețea, ci dintr-un rezervor montat în pod.

Bărbatul se mutase cu familia din București în cartierul Damache, din orașul Pantelimon. Vila de lux era proaspăt construită și, la prima vedere, totul părea să fie în regulă.

La scurt timp, însă, noii propietari au constatat că alimentarea cu gaze s-a oprit. Au sunat la furnizor, să reclame avaria, dar, după ce a verificat în baza de date adresa casei, operatoarea din call center le-a spus că imobilul respectiv nu figurează ca fiind racordat la rețea.

Au insistat totuși ca o echipă de la intervenții să se deplaseze la locuința lor. Așa a fost descoperit faptul că, de fapt, gazul provenea nu de la furnizor, ci de la mai multe butelii în serie, îngropate în pământ. Contorul fusese montat la vedere, doar pentru a-i da cumpărătorului impresia că locuința este legată la rețea.

Nu a fost singura „surpriză” pentru proprietari: vila de lux nu era racordată nici la rețeaua de apă. În podul casei, au descoperit un rezervor, care fusese anterior umplut cu apă, astfel încât, o perioadă, locatarii să nu bănuiască nimic.

După ce și-a dat seama de escrocheria imobiliară, proprietarul a mers la poliție, unde a depus plângere pentru înșelăciune.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs