3dots.ro

Doi turiști, dezamăgiți de experiența trăită în Budapesta: ”Clujul e mult peste ce e acolo!”

Doi turiști, dezamăgiți de experiența trăită în Budapesta: ”Clujul e mult peste ce e acolo!”

Doi turiști din Cluj-Napoca au avut parte de o experiență neplăcută într-un city break ce promitea a fi perfect în Budapesta, mare capitală europeană supranumită și „Perla Dunării”.

În Cluj, ca și în majoritatea orașelor din România, autoritățile pornesc de la premisa că cei care călătoresc cu mijloacele de transport public își doresc să plătească călătoria și au la dispoziție o multitudine de metode de a-și plăti biletul, prin SMS sau chiar direct cu cardul bancar, atunci când urcă în autobuz fără un bilet fizic.

În Budapesta se pare că lucrurile însă stau altfel, iar ceea ce complică viața turiștilor, de parcă autoritățile și-ar dori cu orice preț să-i amendeze.

”Există multe lucruri frumoase în Budapesta cu care ungurii se pot mândri, însă sistemul de e-ticketing al transportului public nu este unul dintre ele.

Am achiziționat 2 bilete prin aplicația BudapestGO pentru mine și iubita mea. Ne-a zis cineva că acestea se pot valida, doar prin scanarea unui cod QR care se află pe ușile tramvaiului.

A venit tramvaiul și am încercat să le scanăm pe ambele, nu am reușit, a trebuit să urcăm rapid în tramvai, unul a rămas nevalidat, deși am încercat să-l validăm.

La următoarea stație au urcat controlorii, le-am arătat că îs achiziționate în același timp, le-am explicat situația. Rezultat? Amendă de 12.000 de forinți (echivalentul a 150 de lei – N.R.)”, a explicat turistul pentru Știri de Cluj.

Clujeanul mai mărturisește că el credea că sistemul de transport public dintr-o capitală europeană de dimensiunile Budapestei funcționează mai bine decât cel din orașul natal, dar lucrurile au stat altfel.

”Da, ei au văzut că am validat un bilet, era evident că am cumpărat 2 ca să le folosim, dar nu i-a interesat nimic.

E absurd sistemul, mai ales dacă ții cont și de faptul că e imposibil să scanezi de 2 ori codul ăla QR dacă mai ai de gând și să urci în tramvai, la viteza pe care o avea.

Să nu mai zic că nu poți plăti cu cardul un alt bilet sau să scanezi codul când te afli deja în tramvai. Clujul e mult peste ce e acolo, peste Budapesta, la acest capitol, mult mai orientat spre confortul călătorilor”, a concluzionat turistul clujean.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU