3dots.ro

Codruț, câinele Maiei Sandu, l-a mușcat de mână pe președintele Austriei – video

Codruț, câinele Maiei Sandu, l-a mușcat de mână pe președintele Austriei – video

Într-un incident diplomatic ce poate fi asimilat unei răzbunări față de gestul Austriei de a îngrădi accesul României în Spațiul Schengen, președintele acestei țări, Alexander Van der Bellen, aflat în vizită în Republica Moldova, a fost muşcat de câinele Maiei Sandu, Codruț.

Şeful statului austriac, aflat în compania Maiei Sandu în curtea Clădirii Președinției Republicii Moldova, s-a aplecat să îl mângâie pe Codruț, care a venit bucuros și dând din coadă spre ei. Dar, în ciuda manifestării prietenoase, cățelul nu a fost prea încântat și l-a mușcat de mână pe Van der Bellen, demonstrând că politica externă nu se face doar prin lătrat.

Președintele austriac a fost văzut apoi cu pansamente aplicate pe locul mușcăturii, transmite TVR.

”Codruț face parte din echipa noastră de la Președinție de vreo 7 luni, după ce a fost găsit în stradă lovit de o mașină. Din păcate nu am reușit să-i salvăm lăbuța, dar, după câteva luni de tratament, acum aleargă bucuros în 3 picioare.”, scria Maia Sandu despre câinele său, pe Instagram.

După acest moment, preşedintele Austriei a declarat că regretă decizia ţării sale de a bloca aderarea României la Spaţiul Schengen.

Şeful statului austriac a spus că speră că la următoarea solicitare de admitere a ţării noastre în Schengen, decizia guvernului de la Viena să fie revizuită.

„În momentul în care guvernul federal austriac a spus NU extinderii Schengen cu România şi Bulgaria, eu am făcut o declaraţie publică şi am spus că nu sunt de acord cu guvernul meu. Nu am văzut niciun sens în blocarea României şi Bulgariei. Dacă sistemul Schengen nu funcţionează, de ce am mai bloca România şi Bulgaria? Cred că a fost o decizie greşită a guvernului austriac. Sper ca într-o zi să fie revizuită” a spus Alexander Van der Bellen.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs