Cum se mai distrează românii… cu calul la petrecere în sufragerie – video

Plictisiți de prietenii de pahar obișnuiți, opt inși din comuna Nana, județul Călărași, deci s-ar putea spune că de pe moșia lui Băsescu, au adus la petrecerea lor un… cal.

Pentru că în aceste condiții evenimentul nu putea rămâne unul privat, au distribuit imagini de la petrecere pe Facebook, atrăgând atenția românilor, și nu neapărat într-un mod pozitiv.

Din imagini se poate vedea că petrecăreții consumau alcool și ascultau, evident, manele. Generos, unul dintre bărbați hrănește calul dintr-o frazelă, iar la un moment dat, unul dintre petrecăreți încearcă să ia cabalina pe umeri, însă cade peste masă, iar ulterior pe podea, cu animalul peste el.

Când s-a ajuns la momentul în care au început să se spargă pahare, bărbații încep să înjure și cer să fie oprită transmisiunea video live.

Polițiștii din Călărași au transmis, printr-un comunicat de presă, că animalul nu a fost agresat și nu a fost supus altor rele tratamente. Asta e doar o aparență, pentru că vor exista probabil sechele despre comportamentul uman al companionilor de petrecere.

”Cu privire la imaginile apărute în mass media în care se observă un cal într-o încăpere alături de mai multe persoane care consumau alcool și ascultau muzică de petrecere, vă comunicăm următoarele:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași s-au sesizat și au efectuat verificări cu privire la încălcarea normelor privind protecția animalelor și a respectării măsurilor de protecție impuse pe perioada stării de alertă”, a transmis IPJ Călărași, citat de Mediafax.

.Au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, în valoare de 21.500 de lei.

”Cu privire la animalul apărut în filmare, acestuia nu i-au fost aplicate agresiuni și nu a fost supus altor rele tratamente de către persoanele prezente, iar în urma actului de teribilism al unuia dintre bărbați în încercarea de a ridica calul pe umeri, menționăm că atât cabalina, cât și bărbatul, nu au suferit vreo leziune, prin acest act nefiind încălcată nicio normă din domeniul protecției animalelor”, au mai anunțat polițiștii.