Călin Gheorghe, una dintre vocile Pro FM, Guerilla şi Europa FM a încetat din viață

26 Iul 2020 | scris de Monica Pavelescu

Omul de radio Călin Gheorghe, una dintre vocile reprezentative ale Pro FM, Guerilla şi Europa FM, a încetat din viață. Dumnezeu să-l odihnească!

Călin Gheorghe, una dintre vocile Pro FM, Guerilla şi Europa FM a încetat din viață

Anunţul a fost făcut de foştii săi colegi de la Radio Guerrilla pe pagina de Facebook a postului.

”Călin Gheorghe, fostul nostru coleg şi prieten, un om cu o voce ca o prietenie de-o viaţă, a plecat astăzi dintre noi. Clar, viaţa câteodată o ia razna. Drum bun, Călin Gheorghe. Mulţumim”, au scris foştii colegi de la Radio Guerilla pe contul de Facebook al postului.

În vârstă de 46 ani, Călin Gheorghe se afla în acest sfârșit de săptămână în locul său preferat de la mare - pe plaja din Corbu, cu ale cărei poze îşi ilustrase, ca imagine, contul de Facebook.

În dimineaţa de sâmbătă, 25 iulie, realizatorul se afla în apă atunci când i s-a făcut rău și a fost scos de oamenii aflați pe plajă. 

La ora 10.18, o alertă venită de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa anunţa că o persoană a fost scoasă din apă, inconştientă, pe plaja din Corbu.

Pentru salvarea sa au intervenit inclusiv un elicopter SMURD şi şenilata de prim-ajutor din Corbu. O oră mai târziu, cât a durat protocolul de resuscitare, realizatorul radio a fost declarat decedat, nerăspunzând manevrelor medicale. 

”Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de medici, bărbatul a fost declarat decedat“, a comunicat ISU. 

Ultima ediţie cu Călin Gheorghe la microfon a avut loc joi, 23 iulie, ca de obicei, şi nimic nu prevestea o astfel de tragedie.

”Poţi exersa vorbirea. Poţi simula entuziasmul şi/sau priceperea. Poţi chiar fenta – o vreme – lumea. Dar, mai devreme sau mai tîrziu, radioul tot te dă de gol, pentru că vocea te dă de gol. E-atât de simplu. În cazul lui Călin, vocea era exact cum era omul – caldă, calmă, educată.

Gravă fără să devină vreodată plicticoasă şi – când era cazul – ghiduşă fără să vireze în hăhăială tembelă.  Anglofonii, maeştri ai conciziei, i-ar zice (scurt şi corect) ”authoritative” şi ”reassuring”: de încredere şi liniştitoare. What you hear is what you get.

Pe scurt, o voce de om bun. Unul dintre cei mai buni oameni pe care am avut bafta să-i cunosc”, a transmis Filip Standavid, fost jurnalist Europa FM.

Călin Gheorghe a fost unul dintre pionierii radioului românesc de după comunism. Între 1995 – 2005, Călin Gheorghe a fost DJ la ProFM, cea mai populară staţie de radio de la acea vreme, de unde a trecut la Radio Guerrilla (2005-2015).

În ultimii doi ani a fost DJ şi la Radio Seven şi Radio Tananana, iar din februarie putea fi auzit la Europa FM, unde avea o emisiune săptămânală dedicată muzicii pop-rock.


CLICK - Follow us on Google News