3dots.ro

Care ar fi sursa infectării în cazul lui Florin Piersic

Care ar fi sursa infectării în cazul lui Florin Piersic

Din articol:

În prezent, Florin Piersic este internat la Spitalul Matei Balş din Bucureşti unde este tratat în urma unei infectări cu stafilococ.

Actorul este supravegheat în permanenţă de o echipă multidisciplinară ortopedică şi cardiologică, medicii de la Institutul de Boli Infecţioase medicii tratând infecţia cu stafilococ care s-a extins atât la proteza de la genunchi, cât şi la inimă.

„Este stabil, este cu o stare generală, n-aş spune bună pentru că vorbim de o vârstă şi de bolile cronice, dar comunicăm foarte bine. Este prezent, chiar am putut să ne bucurăm de şarmul lui care nu lipseşte”, a declarat Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de boli infecţioase Matei Balş.

„Nu este în terapie intensivă, nu este într-o stare care să-i pună viaţa în pericol”, a mai adăugat medicul Adrian Marinescu.

Potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, infecţia s-ar fi produs după ce actorului i-a fost instalată la domiciliu o branulă, pe care a ţinut-o prea mult timp, aproape o săptămână. Recomandarea, în cazul utilizării acestui tip de dispozitive medicale, este de cel mult trei zile.

Florin Piersic va rămâne internat pentru mai multe săptămâni până când infecţia va putea fi eliminată din corp. Apoi, va trebui să treacă prin mai multe intervenţii chirurgicale, inclusiv reimplantarea stimulatorului de la inimă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs