3dots.ro

O familie care a plecat din Franța spre Palestina cu o căruță trasă de un măgar a ajuns, după 2 ani, în România

O familie care a plecat din Franța spre Palestina cu o căruță trasă de un măgar a ajuns, după 2 ani, în România

O familie cu patru copii, care a plecat din Franța, în urmă cu doi ani, cu o căruță trasă de un măgar, a ajuns în zona localității Peciu Nou, din Timiș, relatează Radio Timișoara.

Destinația finală a călătorilor este Palestina, capul familiei fiind de origine palestiniană.

”Am întâlnit o familie de oameni foarte plăcuți, prietenoși, senini. Bănuiesc că sunt cetățeni francezi. M-au salutat în limba franceză. Au spus că se îndreaptă cu acel atelaj tras de o simpatică măgăriță și-n căruță erau patru copilași, undeva de la 3 ani până pe la vreo 9 ani.

Au spus că se deplasează pur și simplu, în mod natural, pe jos. Am întrebat când au plecat din Franța. De doi ani de zile. Deci de doi ani de zile ei călătoresc, mergând aproape la pas cu acel atelaj, cu copiii după ei.

Ce mâncați? Mă gândeam că poate, na, sunt de condiții mai umilă, mănâncă de prin natură. Nu, noi avem bani, ne oprim, ne cumpărăm de la supermarket sau ne invită cetățenii din diverse locuri.

Discuția a continuat pe făgașul respectiv, întrebând despre copii, cum încearcă ei să-și educe copiii, că totuși n-au cum să meargă la școală.

Ei au spus că ei preferă să dea copiilor educație, oarecum, prin această călătorie, să-i învețe fapte de viață”,  a povestit Marius Cârdei, un bărbat care a vorbit cu familia de călători.

Nu a fost prima întâmplare de acest gen petrecută în Timiș, în luna noiembrie a anului trecut, pe drumurile județului a putut fi întâlnită de o familie de francezi care călătorea, alături de doi copii, cu o rulotă trasă de cai.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs