3dots.ro

Casă în pustietate, fără canalizare, la 50 de kilometri de Cluj, la preţ dublu faţă de o locuinţă în Liverpool

Casă în pustietate, fără canalizare, la 50 de kilometri de Cluj, la preţ dublu faţă de o locuinţă în Liverpool

Atunci când sunt comparate cu oferte de pe afară și cele de pe piața imobiliară din România lasă să se vadă același paradox întâlnit și în alte domenii, sunt mai scumpe!

În sprijinul acestei afirmații se poate aduce și cazul unei case construite lângă Huedin, un oraş aflat la 50 de kilometri de Cluj-Napoca, care a fost scoasă la vânzare cu un preţ dublu faţă de cât ar costa un apartament la Liverpool, în Marea Britanie.

Casa se află într-o zonă aproape pustie, nu are canalizare, fiind conectată la o fosă septică, însă are avantajul că se vinde mobilată. Are trei dormitoare, două băi, living şi bucătărie şi se vinde cu 135.000 de euro.

În acelaşi timp, potrivit stiridecluj.ro, un apartament în Liverpool, Anglia, în suburbie, costă 60.000 de lire sterline, adică 73.410 euro. Locuinţa are trei camere şi ar putea genera o chirie lunară de 600 de lire, adică 730 de euro.

Apartamentul din Liverpool, la jumătate de preț față de casa din Cluj

În ultimii 10-15 ani, preţurile imobiliarelor din Cluj au crescut practic de la o zi la alta, iar acum se poate vorbi de o veritabilă explozie.

Preţurile proprietăţilor imobiliare par să o fi luat razna la Cluj, cel mai scump oraş românesc. În multe cazuri, case situate la marginea oraşului au preţuri comparabile sau chiar mai mari cu cele ale superbelor castele de pe valea Loarei sau din alte zone ale Franţei.

Totodată, o casă veche aflată în stare avansată de degradare, care stă în unele părţi să se dărâme, se vinde la Cluj cu nu mai puţin de 700.000 de euro, deli imobilul construit în anii `50, trebuie practic reclădit de la zero, lucru recunoscut și de proprietari.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs