3dots.ro

Ringier l-a dat afară pe Cătălin Tolontan! Gazeta Sporturilor nu mai apare de mâine în ediţie tipărită!

Ringier l-a dat afară pe Cătălin Tolontan! Gazeta Sporturilor nu mai apare de mâine în ediţie tipărită!

Din articol:

Ringier Sports Media Group anunţă că a decis să înceteze publicarea cotidianului sportiv Gazeta Sporturilor în variantă tipărită. Pe 1 noiembrie a fost publicată ultima ediţie tipărită a cotidianului sportiv, care anul următor urma să împlinească 100 de ani de la prima apariție, anunţă compania elvețiană.

De asemenea, Ringier mai notifică faptul că renunță și la nouă posturi din structura editorială, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan, dar care își va păstra poziția de conducere de la Libertatea.

”Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediţia tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum şi a creşterii preţurilor la hârtie şi la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor şi GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică.

Consecinţa acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”, anunţă compania elvețiană într-un comunicat de presă.

Decizia Ringier vine după ce în ultima lună redacţiile GSP şi Libertatea au fost într-un adevărat război cu conducerea companiei. Pe 3 octombrie, redactorul-şef Cătălin Ţepelin era concediat de coducerea Ringier Sports şi părăsea redacţia în aplauzele colegilor.

La scurt timp după acest eveniment, jurnaliştii GSP şi Libertatea semnau o scrisoare publică în care spuneau că se opun concedierii lui Ţepelin şi şi spuneau că totul s-a petrecut după ce au refuzat să prezinte înaintea publicării articolele despre firmele de jocuri de noroc care sunt clienţi publicitari.

Imediat a venit şi reacția redacţiei Gazetei Sporturilor, publicată pe site-ul cotidianului sportiv.

”Conducerea Ringier a anunțat miercuri dimineață oamenii de la depozitul de difuzare că Gazeta Sporturilor nu va mai apărea ca ziar, ci doar online. ”A venit în depozitul din Crângași un om de la Ringier, Predrag Mihailovic și doi avocați. Noi, cei de la difuzare, am fost șocați nici nu înțelegeam ce se întâmplă”, a spus unul dintre angajații de la difuzare. Cei de la difuzare au fost anunțați că au 20 de zile de zile la dispoziție ca să plece.

Miercuri la prânz, la discuții, în sediul Ringier, a fost chemat și Cătălin Tolontan. I s-a comunicat și lui că strategia prevede renunțarea la print și că poziția s-a desființat”.

”De când se închide ziarul?”, a întrebat Cătălin Tolontan. Răspunsul lui Predrag Mihailovic, managerul companiei care editează GSP, a fost ”De astăzi”. ”Adică astăzi a fost ultima ediție către cititori?”, a întrebat ziaristul. ”Da”, a răspuns Predrag Mihailovic.

După câteva minute, redacția GSP a primit comunicatul de mai sus pe email.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs